Toila volikogu kolis Kukrusele

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukruse polaarmõisa saalis on korduvalt teatrit tehtud. Nüüd hakkavad seal otsuseid langetama Toila valla saadikud.
Kukruse polaarmõisa saalis on korduvalt teatrit tehtud. Nüüd hakkavad seal otsuseid langetama Toila valla saadikud. Foto: Peeter Lilleväli

Toila volikogul jäi senises vallamajas kitsaks ning nüüd peetakse istungeid Kukruse mõisas.

Pärast aasta tagasi toimunud haldusreformi ning Toila, Kohtla ja Kohtla-Nõmme valla liitumist ühiseks Toila vallaks on senises Toila vallamajas jäänud kitsaks ning kabinette tuleb juurde teha.

Abivallavanem Urmas Aunapi sõnul tuleb endisest kolmest vallast töötajaid ühte majja koondada ning seetõttu tuleb Toila alevis Pikal tänaval asuvas vallavalitsuses tööruume juurde teha. Selleks ohverdati senine volikogu saal, mille asemele tehakse kolm kabinetti, samal ajal kui siiani vähe kasutuses olnud fuajee asemele tuleb vallavalitsuse nõupidamisruum. Sel aastal on abivallavanema sõnul remonditöödeks eraldatud ligi 30 000 eurot. Tuleval aastal kavatsetakse ümber ehitada tualettruumid, tagada vallavalitsusse ligipääs ratastoolis liikuvatele inimestele ning rajada sissepääsuesine varjualune.

Nende ümberkorralduste tulemusel ei ole aga enam Toila 17-liikmelisel volikogul vallamajas ruumi istungite pidamiseks, mistõttu otsustati, et volikogu hakkab koos käima Kukruse polaarmõisas, mis samuti Toila vallale kuulub. "Koosolekute pidamiseks sealne ruum sobib ja ka saadikutel on ehk lihtsam kohale tulla, kui kogunetakse valla keskpaigas," sõnas Toila volikogu esimees Roland Peets.

Küsimusele, kus hakkab olema volikogu esimehe kabinet, vastas Peets: "Volikogu esimehel polegi eraldi kabinetti tarvis." Küll aga jätkab volikogu kantselei endiselt tööd Toila vallavalitsuse hoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles