Kadunud noore mehe perekond lubab tema leidmiseni viivate vihjete eest preemiat

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentini leidmiseks on tema kadumispaik Ahtme täis kuulutusi, kus on mehe kirjeldus ja pilt ning kontaktandmed, millele oodatakse iga väiksematki infokildu. Iga vihjet kontrollitakse lootuses leida loole lahendus. www.kadunud.ee
Valentini leidmiseks on tema kadumispaik Ahtme täis kuulutusi, kus on mehe kirjeldus ja pilt ning kontaktandmed, millele oodatakse iga väiksematki infokildu. Iga vihjet kontrollitakse lootuses leida loole lahendus. www.kadunud.ee Foto: Põhjarannik

27. septembril Ahtmes kadunuks jäänud Valentini pere on välja pannud 3000eurose preemia, et leida niidiots, mis võiks viia kas mehe või tema kadumisega seotud inimeste leidmiseni. 

SA Kadunud, kes oktoobri alguses otsis 14päevase maratonotsingu käigus üles seenemetsa kadunud Ivani, on nüüd asunud Ivaniga samal ajal kadunuks jäänud Valentini otsinguid vedama ning ootab vihjeid ööpäev läbi avatud vihjetelefonile.

Iga vihje tasub rääkimist

27. septembril kadunuks jäänud Valentin on kõhna kehaehitusega, umbes 175 sentimeetri pikkune tumedate lühikeste juustega mees, kellel oli kadumise hetkel seljas must jope, jalas olid tumesinised püksid ja mustad spordijalanõud ning peas hall müts. Kaasas oli noormehel musta värvi spordikott.

SA Kadunud juht Aare Rüütli sõnul on see info ka õigupoolest kõik, mida saab kadunud inimese kohta avaldada. "Vihjetest me rääkida ei saa, aga tahan rõhutada, et iga väiksemgi infokild on meile oluline, sest see võib juhatada meid õigetele jälgedele," ütles ta ning lisas, et mitte kunagi ei tasu arvata, et info on liiga väike või tähtsusetu, sest abiks võib see olla igal juhul.

Info, mis võiks viia kas Valentini või tema kadumisega seotud inimeste leidmiseni, võib tuua lõpuks preemia. Seda juhul, kui see vihje viibki lahenduseni. "Kui see lahendus on see, et me leiame Valentini kusagilt ning selgub, et ta on kadunud terviserikke pärast, on kõik lihtne. Arvestades aga, et linnapiirkonnast inimesed tavaliselt lihtsalt terviserikke tõttu teadmata suunas loodusesse ei kao, on tõenäoline, et meil tuleb otsida hoopis vihjeid, mis on seotud inimestega, kes on tema kadumisega seotud, ning siis saab tasu alles pärast seda, kui need inimesed on tuvastatud, juhtum lahendatud ning süüdlased süüdi mõistetud," rääkis Rüütel, kelle hinnangul vihjab see, et üks inimene lihtsalt kaob ning jätab kogu oma senise elu ja kohustused, siiski sellele, et see ei toimunud vabatahtlikult.

Tema hinnangul ongi peamine võtmeküsimus lahenduse leidmisel see, kes on need inimesed, kellega Valentin oma kadumise hommikul kohtus, ning kui keegi selle kohta midagi teab, oleks sellest palju abi.

Rüütli sõnul näitab nende kogemus, et kui vihje eest on välja pandud preemia, aitab see lahenduse otsimisele kaasa. "Rõhutan, et Valentini leidmise eest ei maksa preemiat mitte meie sihtasutus, vaid hoopis perekond, kes selle võimaluse on leidnud," ütles ta.

Inimese kadunuks jäämise korral on tavaliselt esimeseks sammuks otsimiskuulutuste kleepimine. Juhul kui selle tulemusena saadakse mingigi vihje, saab seda infot kontrollida ning panna paika edasise otsinguplaani. Just selle info töötlemises ongi sihtasutus Valentini perekonnale appi tulnud.

Politseil mitu versiooni 

Lisaks sihtasutusele ja omastele tegeleb Valentini kadumisega ka politsei. Jõhvi politseijaoskonna juhtivuurija Aleksandra Mürsep ütles, et nemad alustasid aktiivseid otsinguid 29. septembrist.

Kadumise ajast on välja lülitatud mehe mobiiltelefon ning seetõttu ei ole selle positsioneerimine võimalik. "Praeguseks oleme üle kuulanud Valentini lähedased ja tuttavad, suhelnud tema tööandjaga ja teiste inimestega, kellel võib mehe asukoha kohta infot olla. Oleme teinud kõneeristused ja interneti kasutuse eristused ning päringud panka ja muudesse asutustesse, et saada infot, mis meid Valentini leidmisele lähemale viiks. Kahjuks puudub septembri lõpust tema kontodel igasugune tegevus," ütles Mürsep.

Politseinikud on läbi töötanud mitmeid linnakaamerate salvestisi, et mehe võimalik liikumissuund tuvastada. 27. septembril tuli mees bussiga Narvast Jõhvi, läks Ahtme linnaossa, käis seal lähedaste juures ja seejärel kadus.

"Teame, et mees ei ole läinud üle piiri Venemaale ega lahkunud Eestist lennuki, laeva või muu ühistranspordivahendiga. Oleme kontrollinud kõiki vihjeid ja infot, mis mehe kadumise kohta meile on laekunud või meil oli võimalik saada," lisas ta, et töös on mitu versiooni kadumisest, kuid ükski neist pole seni kinnitust leidnud.

Ka politsei jätkab aktiivselt info kogumist ja inimeste ülekuulamist ning loodab jõuda infoni, mis aitaks kaasa kadumise lahendamisele. Mehe kadumise asjaolude uurimiseks on käimas kriminaalmenetlus.

Politsei ootab infot Valentini kohta telefonil 5822 8126 või e-posti aadressil marina.orehhova@politsei.ee. SA Kadunud 24 tundi avatud telefoninumber on 661 6776.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles