Maagi piimatööstus kolis tegevuse Jõhvisse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maagi piimatööstus laiendas Jõhvis tootmispindu ja kolis kogu tegevuse Rakverest Jõhvi, laiendamine, uus sisseseade ja tehnoloogia läks maksma üle viie miljoni euro.

Maagi Piimatööstuse käes on 21% Eesti piimatoodete turust. Toorpiima saab firma Virumaalt, Vooremaalt ja Raplamaalt, vahendas "Aktuaalne kaamera.

"Täna töötleme ööpäevas keskmiselt 180 tonni piima, aga oleme võimelised töötlema kuni 280 tonni. Üks asi on piima töötlemine, teine asi, kuidas seda väärindada. Meie uus tootmine annab küllalt võimalusi, kuidas see tooraine väärindada," ütles ASi Maag Piimatööstus juhataja Valdis Noppel.

Eesti piimatööstus on praegu juba väga kontsentreerunud. Selle on tinginud suur investeerimisvajadus. Virumaa piimatööstuse arendamiseks tehti viimati sama suur rahasüst 1970. aastal. Piima toodetakse Eestis palju, sestap on olulised eksportturud nii idas kui ka läänes. Eestis toodetakse piima märksa rohkem, kui siseturul tarbitakse.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et arenema peame mõlemas suunas, et riske hajutada, ning mõlemal turul on nii oma head küljed kui riskid. "Ida turul me ei saa rääkida ainult Venemaast, me luurame ka Ukraina turule, vaatame Kasahhi poole ja kaugemale itta. Need turud on täna veel kauged, aga me peame nendega tegelema tulevikuperspektiivi silmas pidades," märkis Seeder.

Jõhvis tegutseb firma alates 2003. aastast. Seni Rakveres asunud tootmine on nüüd lõplikult Jõhvi kolinud. Jõhvis said tööd pooled Rakvere piimatööstuse töötajatest.

Vaata ERR-i videouudist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles