Kohtla-Järve algatas Built Ehituse pankroti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolinoorte loomemaja renoveerimisele kulutati 10 miljonit krooni, kuid juba jälle on remondiraha vaja.
Koolinoorte loomemaja renoveerimisele kulutati 10 miljonit krooni, kuid juba jälle on remondiraha vaja. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve linnavalitsus otsustas algatada kohaliku ehitusfirma Built Ehitus pankroti, sest ettevõte tegi koolinoorte loomemaja remontides praaktööd ega reageeri nõudele kõik korda teha.  

Ehitusega tekkisid probleemid 2010. aastal, kui käisid koolinoorte loomemaja renoveerimise teise etapi tööd. Built Ehitus ei tulnud remondiga määratud ajaks toime ning seetõttu viibis loomingumaja avamine kaks kuud.

Ehitusobjekt, mille renoveerimisele aastail 2009-2010 kulutati üle 10 miljoni krooni, anti kasutusse 2010. aasta detsembris  puudustega, mille ehitajad olid kohustatud kõrvaldama 30. maiks  2011, ent ei teinud seda. Lepingu tingimuste kohaselt arvestas linn ehitajatele tähtaegadest mittekinnipidamisel iga ületatud päeva eest viivist, maksimaalselt 70 päeva eest. Selle tulemusena esitati neile 2011. aastal  67 107 euro suurune arve, mida Built Ehitus ära ei maksnud.

Toona teatas Built Ehituse tehniline direktor Mark Sokolovski, et firma kavatseb esitatud viivisesumma vaidlustada, kuna leiab, et hoone üleandmine viibis objektiivsetel, ehitajatest olenematutel põhjustel. Ühe põhjusena nimetab ta lisatöid, mida polnud lepingus ette nähtud. Ent kohtusse jäi firmal pöördumata.

Ehitajate tegematajätmised tekitavad koolinoorte loomemajas praegu suuri probleeme. Näiteks koguneb lakke kondensaat, kuna katusel pole piisavalt tuulutusluuke. Keldris, kus paiknevad duši- ja riietusruumid, pääseb vihmaga vesi sisse, tagatrepi astmed lagunevad…

Koolinoorte loomemaja direktori Anna Rentiku sõnul avaldub ehitajate lohakus veel praegugi, kuid palvetele vead ära parandada ei reageerita, kuigi nad on kohustatud kahe aasta jooksul garantiiremonti tegema. Ta märgib, et firma Built Ehitus töö on ehe näide sellest, et konkurssidel ei tasu alati kõige odavama pakkumise kasuks otsustada.

Kohtla-Järve linnasekretär Anna Generalova ütles, et arvestades asjaolu, kus Built Ehitus ei soovi linnaga koostööd teha, võeti vastu otsus algatada firma pankrotimenetlus. Generalova märkis sedagi, et see on esimene kord, kus linn algatab ehitusfirma pankrotimenetluse.

Põhjarannikul ei õnnestunud Built Ehituse juhatuselt kommentaare saada, kuna firma telefonid ei vasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles