Everesti paljulubav kondiproov meistriliigas

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi enamiku ajast käis mäng Everesti värava alla, vaimustas noorte poiste südi vastupanu publikut ja andis enesekindlust ka mängijatele endile.
Kuigi enamiku ajast käis mäng Everesti värava alla, vaimustas noorte poiste südi vastupanu publikut ja andis enesekindlust ka mängijatele endile. Foto: Matti Kämärä

Tänavu esmakordselt Eesti meistriliigaga liitunud Kohtla-Järve HC Everesti noor meeskond pakkus avamängus südi vastupanu paljukordsele Eesti meistrile Tartu Kalev/Välgule, kuid jäi lõpuks alla 2:6.

Everesti peamiselt 15-17aastastest noormeestest koosnev meeskond alustas igasuguse aukartuseta kohtumist vastasega, kelle ridadesse kuuluvad ka mitmed Eesti koondislased.

Everest läks juhtima

Kuigi avakolmandikul oli litter enamiku ajast Everesti poolel, nõelati võimaluse korral teravate vasturünnakutega. 13. minutil panigi Ruslan Logvinenko tabav vise nimeka vastase väravavõrgu sahisema ja paarsada Kohtla-Järve jäähalli tulnud hokihuvilist rõkkama.

See värav äratas ka Tartu meeskonna mängijad, kes jõudsid arusaamisele, et Everesti alistamine nõuab pingutust. Mäng aeti pisut kiiremaks ja enne esimest vaheaega toimetati litter kolm korda Everesti väravasse. Värava said kirja ka Kohtla-Järvelt pärit Eesti koondislased Vassili Titarenko ja Maksim Semjonov.

Ent sellega ei olnud veel mäng tehtud, sest juba teise kolmandiku alguses vähendas Konstantin Kevask kaotusseisu taas üheväravaliseks. Kalev/Välk viskas ühe peagi vastu, kuid otsustavalt pööras ta mängu oma kasuks alles viimase kolmandiku lõpus.

Et kogenum meeskond hoidis Everesti noori tugeva surve all, näitab ka pealevisete suhe 59:12 nende kasuks. Ent Everesti väravavahi Ilja Soitu osavad tõrjed ja kogu meeskonna südi mäng hoidsid kogu kohtumise jooksul pinget üleval.

Kaotusele vaatamata võisid noormehed oma esimeselt meistriliiga mängult lahkuda püstipäi ja publiku sooja aplausi saatel.

Üllatasid treenerit

Everesti treener Sergei Krupin sõnas, et noor meeskond üllatas teda meeldivalt. "Kartsin ausalt öeldes hullemat. Skoor polnud minu jaoks tähtis. Kuid mängupildiga tervikuna jään rahule. Mulle meeldis, et poisid tegid just seda, mida oleme treeningutel õppinud. Nad ei sattunud paanikasse ega tagunud litrit ainult oma värava alt minema, vaid püüdsid niipalju kui võimalik oma mängu ehitada ning tundus, et see meeldis ka pealtvaatajatele," arutles ta.

Krupini sõnul oli ilmselge, et Kalev/Välgu täiskasvanud mängijad on Everesti poistest üle nii füüsiliselt kui ka kiiruses. "Sellele vaatamata ei löönud meie poisid kartma, vaid suutsid säilitada külma pea ja mängida võistkondlikult. Sellise alguse järel on hea edasi minna," sõnas ta.

Krupini sõnul on Everesti põhieesmärgiks saada meistriliiga mängudest kogemusi, mis aitaksid noortel mängijatel teha järgmised arengusammud. Kuigi punkte sel hooajal ei loeta, on omaette lugu mängude puhul teise Kohtla-Järve klubi Viru Sputnikuga, kelle alistamine oleks eriti magus.

Hokiklubide varustus hävis tules

Narva PSK pidanuks pühapäeval kohtuma Tallinna Panter/Purikatega, ent kuna selle meeskonna ja Viiking Spordi hokivarustus sai Tallinna jäähalli põlengus kõvasti kannatada, lükati see mäng edasi.

Sel laupäeval peaks võõrsil hooaja esimese mängu pidama ka mullusel põhiturniiril kõik kohtumised kaotanud Viru Sputnik. Vastaseks mullune meister Viiking Sport. Mäng toimub juhul, kui Tallinna klubil õnnestub hävinud varustuse asemel laupäevaks uus hankida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles