Viktoria Tsventarnaja astub Kohtla-Järve abilinnapea kohalt tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma tööplaanidest rääkides ütleb Viktoria Tsventarnaja, et tal on õpetaja diplom, õpetajaid on aga alati vaja.
Oma tööplaanidest rääkides ütleb Viktoria Tsventarnaja, et tal on õpetaja diplom, õpetajaid on aga alati vaja. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve linnajuhid ütlevad kui ühest suust, et Viktoria Tsventarnaja lahkumisavaldus oli neile täiesti ootamatu. Ta ise tunnistab, et mõtles pikalt, enne kui selle sammu astus.  

"See oli ootamatu, aga ma suhtun Viktoria Tsventarnaja soovi normaalselt, kuna igaühel on õigus lahkuda," ütles Põhjarannikule Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov. "Muidugi on mul kahju, et ta sellise otsuse langetas, kuna pean teda tõeliseks juhiks, kes on osanud lahendada operatiivselt paljud küsimused nii minu abilisena Ahtme ja Sompa linnaosas kui aselinnapeana majandusküsimustes. Oma praeguses ametis tegeles ta aktiivselt meie projektidele Euroopa Liidu fondidest rahalise toetuse taotluste ettevalmistamisega."

Kohtla-Järve linnavolikogu esimehe Riina Ivanova sõnul tuli Viktoria Tsventarnaja lahkumine tallegi ootamatult. "Me arutame tema vabastamise küsimust järgmisel istungil kolmapäeval ja ma ei tea, mida otsustavad saadikud, mina isiklikult arvan, et igal inimesel on õigus valida," märkis ta.

Leiab, et töötab poole jõuga

"Otsus ei tulnud lihtsalt. Ma mõtlesin selle üle kaua, enne kui kirjutasin avalduse," kommenteerib Viktoria Tsventarnaja lahkumisotsust. "Ma lahkun seepärast, et see pole minu koht, ei vasta minu iseloomule. Ma olen pigem praktik, soovin näha töötulemusi võimalikult kiiresti, minu praeguses töös seda ei ole."

Tsventarnaja  räägib, et töötas viimased neli aastat aselinnapeana majandusküsimustes suure koormusega, mis talle meeldis, ta sai oma tööst rahulduse. Samal ajal said teoks mitmed projektid: linnakeskuse renoveerimine; puhta vee projekt, mille raames paigaldati üle 100 kilomeetri kvartalisiseseid torusid ainuüksi 2013. aastal; soojustorustiku renoveerimine Kukrusel ja Sompas. Samuti tegeles ta riigihangete korraldamisega linnas.

"Ma tundsin end linnale vajalikuna ja kasulikuna," ütleb ta. "Praegu on mu töömaht tunduvalt vähenenud. Juhtus nii, et Euroopa Liidu projektide rahastamise perioodi sai läbi ja uus pole veel alanud. Kõigi järgmise perioodi arengukavade ja strateegiate koostamise protsessidega on algust tehtud, protsess käib. Ja minu isiklik osavõtt neist protsessidest on piisav, kui ma jään töökomisjonidesse kui saadik. Praegu aga töötan justkui poole jõuga."

Ei pea veaks

Kui Põhjarannik Jevgeni Solovjovilt küsis, ega Viktoria Tsventarnaja paigutamine ühelt toolilt teisele viga olnud, vastas too eitavalt, selgitades, et kui enne teda selles ametis olnud Riina Ivanova volikogu esimeheks valiti, polnud kahtlust, et Tsventarnaja suudab teda asendada, jätkates aktiivset projektitööd, et linn saaks eri fondidelt rahalist toetust.

"Ja ta on juba nii mõndagi ära teinud, kuid teoreetiline töö ei osutunud talle meelepäraseks, ta on tõepoolest rohkem praktik," märkis linnapea.

Viktoria Tsventarnaja leiab, et linna keerulist rahalist seisu arvestades võiks abilinnapea koha, mida ta hõivas, ajutiselt koondada või vabaks jätta. "Igal juhul tekib minu tagasiastumisega rohkem võimalusi jaotada kohustused ümber linnavalitsuse teenistuste ja saadikute korpuse vahel, et raha kokku hoida," märkis ta.

Jevgeni Solovjov leiab, et see ametikoht ei tohi tühjaks jääda, kuna iga päev tuleb tegelda kavade ja projektide koostamisega, töötada välja stateegilisi plaane, millest oleneb linna areng, ning selleks fondidelt finantstoetust saada. Esialgu linnapeal kandidaati sellele kohale ei ole.

Taastab saadiku staatuse

"Taastan saadiku staatuse ja hakkan tööle linnavolikogus (viimastel kohalikel valimistel kogus ta 448 häält ning pääses linnavolikogu koosseisu, kuid kuna valiti linnavalitsuse liikmeks, ei võinud ta seaduse kohaselt olla saadik - N.P.)," räägib Viktoria Tsventarnaja edasistest plaanidest. "Jätkan tööd Keskerakonnas ning esindan oma valijate huve. Omades pikaajalist, üle 16 aasta pikkust töökogemust linnavalitsuse eri valdkondades, olen kindel, et toon sellega linnale kasu."

Kus ta konkreetsemalt tööle hakkab, ei taha Tsventarnaja öelda, kartes ära sõnuda. "Võin öelda, et praeguse seisuga on pakkumisi juba tekkinud. Nende hulgas on ka niisugune, mis mulle üsna huvitav tundub," vastab ta.

Ta ei eita ka võimalust, et tegu on tööga teises omavalitsuses. "Kõik võib olla," intrigeerib Viktoria Tsventarnaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles