Ahtme kortermajas süttis gaasiboiler, elanikud evakueeriti

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 25. aprill 2024, 11:36
Copy
Päästeauto. Foto on illustratiivne.
Päästeauto. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Kolmapäeva hommikul hoiti Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas ära võimalik suurem õnnetus, kui suudeti kustutada ühes korteris põlema süttinud gaasiboiler. 

24.aprillil kell 08.33 teavitati häirekeskust, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Lehola tänava kortermaja korteris põleb gaasiboiler. Elanik oli toast väljunud.

Väljakutsele reageerisid Jõhvi ja Kohtla-Järve kutselised ja Mäetaguse vabatahtlikud päästjad, kellest esimesed sisenesid põleva boileriga korterisse tulekollet likvideerima. Samaaegselt evakueeriti ülejäänud kolmekordse maja elanikud ning keerati kinni ka trepikoja gaasivarustus. Leegid summutati kella 08.56ks.

Esialgse info kohaselt sai tulekahju alguse boileriga samas ruumis olnud elektrilisest käterätikute kuivatist, millest väljuv leek oli levinud gaasiboilerini.

Korteri omanikul keelati elektrisüsteemi kasutamine enne, kui elektrikud on selle üle kontrollinud. Samuti keelati korteriühistul gaasisüsteemi taas tööle panna enne tehnikute hooldust. Kolm majas olnud inimest vaadati üle kohapeal, üks viidi tervisliku seisundi hindamiseks kiirabiga haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles