VIDEOD ja PILDIGALERII Üle nelja tuhande inimese jooksis Narvas 30kraadises kuumuses

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Jääkotid olid tänavusel Narva Energiajooksul nõutud kaup. Finišis jahutab end poolmaratonis teiseks tulnud Roman Fosti.
Jääkotid olid tänavusel Narva Energiajooksul nõutud kaup. Finišis jahutab end poolmaratonis teiseks tulnud Roman Fosti. Foto: Matti Kämära / Põhjarannik

Vaatamata 30kraadisele kuumusele jooksis ja kõndis tänasel Narva Energiajooksul üle nelja tuhande sportliku inimese. 

Osalejaid oli kõigist Eesti maakondadest ja 15 välisriigist. Narva energiajooksul selgusid ka Eesti tänavused meistrid poolmaratonis. 

Vaata videost poolmaratoni võitjate finišit:

Meestest tuli Narva Energiajooksu võitjaks ja poolmaratoni Eesti meistriks Tiidrek Nurme Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist ajaga 1:07:11. Teise koha võitis Roman Fosti Sparta Spordiseltsist, kes läbis 21,1 kilomeetri pikkuse distantsi ajaga 1:13:50. Kuus sekundit jäi maha ja tuli nii Eesti meistrivõistluste kui ka Energiajooksu arvestuses kolmandaks Raido Mitt (1:13:56), edestades Ivar Ivanovi (1:14:05).

Sel aastal Eesti rahvajooksudel ainult võite tunnistanud keenialane Ibrachim Wachira Mukunga (1:15:25) jäeti täna Narvas viiendaks. Talvel oli Mukungal mootorrattaõnnetuse tõttu treeningpaus, mistõttu pole ta veel jõudnud koguda pikemateks distantsideks vajalikku vastupidavust. 

Naiste poolmaratonis sai Narva Energiajooksul esikoha ja poolmaratoni Eesti meistritiitli Liina Luik Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist ajaga 1:21:38. Teise koha võitis Kaisa Kukk klubist Treeningpartner, ajaga 1:23:20. Pronksmedal läks klubi Täppsportlased jooksjale Kaia Lepikule, kelle aeg oli 1:25:50. 

Vaata videost 6 km jooksu starti, ergutuspunkti Kreenholmis ja finišit:

Narva Energiajooksu kuue kilomeetri pikkusel distantsil oli kiireim mees Sergei Rjabõškin, edestades vanameister Vjatšeslav Košelevi ja eelmise aasta sama distantsi võitjat Deniss Šalkauskast.

Naiste arvestuses tuli võitjaks 14aastane tulevikulootus Luna-Aleksandra Lagoda Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, kes üldarvestuses tuli kõrgele seitsmendale kohale. Talle järgnesid Maria Veskla ja 16aaastane Sillamäe neiu Jekaterina Mirotvortseva, kellele kuuluvad mitmed Eesti täiskasvanute rekordid käimises. 

6 km jooksu võitis naistest Luna-Aleksandra Lagoda, kes suutsid edestada vaid kuus meest. Tema Harry Lembergi õpilased Tiidrek Nurme ja Liina Luik olid Narvas võidukad ka poolmaratonis.
6 km jooksu võitis naistest Luna-Aleksandra Lagoda, kes suutsid edestada vaid kuus meest. Tema Harry Lembergi õpilased Tiidrek Nurme ja Liina Luik olid Narvas võidukad ka poolmaratonis. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles