Narva kasvab üha rohkem võssa

Ilja Smirnov
Copy
See vaade avaneb turistide seas kõige populaarsemalt Narva vaateplatvormilt. Ent siin ei domineeri mitte piirijõgi ning kahel pool asuvad kindlused, vaid linnas asuv mets. Ja selliseid võsastunud paiku on Narvas teisigi.
See vaade avaneb turistide seas kõige populaarsemalt Narva vaateplatvormilt. Ent siin ei domineeri mitte piirijõgi ning kahel pool asuvad kindlused, vaid linnas asuv mets. Ja selliseid võsastunud paiku on Narvas teisigi. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linn kasvab üha rohkem võssa ning kunagi hästi planeeritud linn on metsastumas ja ähvardab tulevikus päris padrikuks muutuda, muretseb linnakunstnik Deniss Polubojarov. Selle taustal on iseloomulik asjaolu, et eelmisel nädalal koondati ära linnaaedniku ametikoht. 

Polubojarov nentis, et arvestades puude rohkust, kvalifitseerub Narva juba teise kategooria metsaalaks, mis on muutunud linna jaoks suureks probleemiks. 

"Seetõttu, et 1990ndatel kaotati linna rohealadel kontroll puude kasvu üle, muutus ka linna arhitektuuriline väljanägemine. Kõigil Narva arhitektuurilistel joonistel on puudele kehtestatud konkreetsed mõõtmed ning sellisteks peavad need puud jääma ka tulevikus. Kui elamurajooni plaanile on kantud teise korruseni ulatuvad puud, tähendab see, et need puud peavad alati ulatuma teise korruseni," kinnitas linnakunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles