Masinaehituse ja energiatehnoloogia erialad on perspektiivsed

, TalTechi Virumaa kolledži programmijuht
Copy
Virumaa Kolledž.
Virumaa Kolledž. Foto: TalTechi Virumaa Kolledž

SISUTURUNDUS. TalTechi Virumaa kolledž väärtustab inseneriharidust

Põlvest põlve pärandatud traditsioonid ühendatakse innovaatiliste tehnoloogiatega. See võimaldab uue põlvkonna inseneridel lahendada uusimate tootmisvahendite loomise ja konstrueerimisega seotud ülesandeid. Eesti riigi tulevik on pädeva tehnilise intelligentsi käes, sest nemad loovad majanduskasvu alused.

Neid spetsialiste Virumaa kolledžis välja õpetav masinaehitus- ja energiatehnoloogia protsesside juhtimise õppekava jaguneb lähtuvalt Eesti traditsioonilistest tööstusharudest kolmeks suunaks: energeetika, masinaehitustehnoloogia ning mäendus.

Energiatehnika peaerialal õpitakse tippspetsialistide juhendamisel valdama Eesti nüüdisaegseimate elektrijaamade tehnoloogiaid alates elektrienergia tootmisest kuni tarbimiseni. Õpingute jooksul omandatakse oskused taastuvate energiaallikate valdkonnas, sh nii päikese- kui tuuleenergial põhineva energiatootmise kavandamiseks.

Masinaehitustehnoloogia peaerialal omandatakse põhjalikud teadmised nüüdisaegseimate tootmisrobotite tööpõhimõtetest, ehitusest ning programmeerimisest. Eriala lõpetanud suudavad optimeerida tehnoloogilisi protsesse ning projekteerida tulevikutehaseid.

Mäenduse peaerialal õpitakse tundma kaevandamisettevõtete tööpõhimõtteid, samuti põlevkivi ja teiste maavarade kaevandamismeetodeid, rakendades loodust säästvaid tehnoloogiaid.

Eestis rikkalikud maavarad vajavad nutikaid töötlejaid

„Eesti on ainuke riik Läänemere regioonis, kellel on rikkalikud põlevkivi- ja fosforiidivarud. Põlevkivi jätkub meil vähemalt 30 aastaks ja fosforiidivarusid veelgi pikemaks ajaks,“ juhib tähelepanu Virumaa kolledži direktor Viktor Andrejev. „Need maavarad on Eesti põlevkivi- ja keemiatööstuse ning energiajulgeoleku aluseks. Põlevkivi kasutatakse üha rohkem põlevkiviõli tootmiseks. Juba lähitulevikus kavandatakse rajada Ida-Virumaale uus põlevkivi vedelkütuse rafineerimistehas,“ märgib Andrejev.

Jätkub ka Euroopa suurima, Rakvere fosforiidimaardla arendamine, kus fosforiidimaak paikneb paksu põlevkivikihi all. Loomisel on uued ja keskkonnasõbralikud kaevandamistehnoloogiad, mis võimaldavad tulevikus hakata maailmaturul väga nõutud fosforiiti keskkonda säästvalt kasutama.

Eelneva põhjal tekib 3 - 4 aasta pärast väga tugev nõudlus kõrge kvalifikatsiooniga spetsialistide järele (energeetikud, keemikud, mäendus- ja mehaanikainsenerid). Tehnoloogiliste protsesside digiteerimise tõttu saavad häid tööpakkumisi heade teadmistega tehnoloogiliste protsesside juhtimise spetsialistid. Neid teadmisi õpetataksegi TalTechi Virumaa kolledžis.

Valides Virumaa kolledži, valid hariduse, mis töötab!

Virumaa kolledž pakub tudengitele:

* rakenduskõrgharidusõpet nii statsionaar- kui kaugõppes, lõpetajad saavad bakalaureuse kraadi;

* stipendiumi 160 eurot kuus;

* edukamatele lisastipendiume, sh ettevõtete poolt kuni 500 eurot kuus;

* kohti tänapäevases tudengikodus;

* nüüdisaegseid õppeklasse ja laboratooriume;

* praktikavõimalusi ettevõtetes;

* mitmekülgselt korraldatud tudengielu;

* uuendusliku kolledži atmosfääri.

Kuidas Virumaa kolledžisse astuda?

Vajalikud dokumendid Virumaa kolledžis õppima asumiseks võib esitada juba praegu, kuid hiljemalt 4. juulil kl 12.00ks infosüsteemi www.sais.ee vahendusel.

Lisainfot sisseastumiseks saab e-posti teel vk@taltech.ee või telefonidel 336 3920 ja 336 3933.

Üldist infot saab ka Virumaa kolledži veebilehelt www.taltech.ee/virumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles