Kohtla-Järve spordikeskus võib valmida enne tähtaega

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ajakapsli asetasid betooni riigihalduse minister Jaak Aab, Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko ja ASi Nordecon hoonete ehituse direktor Meelis Kann.
Ajakapsli asetasid betooni riigihalduse minister Jaak Aab, Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko ja ASi Nordecon hoonete ehituse direktor Meelis Kann. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Teisipäeva keskpäeval pandi Kohtla-Järvel Järveküla teel paika tulevase spordikeskuse nurgakivi. Uue spordi- ja tervisekeskuse ehitust alustati aprillis ning keskus peaks uksed avama 2021. aasta kevadel, ent ehitajad lubavad valmis saada juba 2020. aasta lõpuks.

Väga külmast ja vihmasest juulikuu päevast hoolimata olid tulevase spordi- ja tervisekeskuse ehitusplatsile kogunenud suurepärases meeleolus: kauaoodatud spordiobjekti piirjooned on juba märgatavad. Traditsiooni kohaselt paigutati tulevase hoone nurgakivisse metallist ajakapsel, millesse olid peidetud värsked ajalehed, mündid, tseremooniast osavõtnute foto, mälestusmedal, linna sümboolikaga võtmehoidja ning kirjakesed. Viimastes väljendasid oma mõtteid selle tähtsa sündmuse kohta Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko, 56 aastat oma elust spordile pühendanud Kohtla-Järve linna aukodanik Ilmar Taluste ning samuti aukodanik Valeri Korb, kes oli linna eesotsas poolteist aastakümmet tagasi, mil uue spordikeskuse loomiseks esimesi samme astuti.

Ljudmila Jantšenko tänas oma kõnes ehitajaid, kes kauaoodatud projekti aktiivselt ellu viima asusid, ning avaldas lootust, et uus spordikeskus õigustab linlaste ootusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles