Ida-Viru Keskhaigla uus nõukogu liige peab oluliseks vähiravi kättesaadavust võimalikult kodu lähedal

Põhjarannik
Copy
Doktor Jana Jaal
Doktor Jana Jaal Foto: Tartu Ülikooli kliinikum

Ida-Viru Keskhaigla nõukogu uueks liikmeks kinnitatud Tartu Ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku radio- ja onkoteraapia osakonna juhataja Jana Jaal peab oluliseks tagada vähktõve varast avastamist ning optimaalset ravi kättesaadavust kõikides Eesti piirkondades ning seda võimalikult kodule lähemal. 

"Tartu Ülikooli kliinikum on sel eesmärgil juba tööd alustanud ning näiteks 2019. aasta esimesel poolaastal on kliinikumi onkoloogide ambulatoorseid teenuseid Ida-Viru keskhaiglas kasutanud juba sama palju inimesi, kui 2018. aastal kokku,“ selgitas doktor Jaal. Ta loodab ka kliinikumi ja Ida-Viru keskhaigla vahelise teadus- ja arendusalase koostöö suurenemisele, et tagada ka Ida-Virumaa inimestele suurem võimalus osalemiseks kliinilistes ja akadeemilistes teadusuuringutes.

Peale Jana Jaali nimetas kliinikum Ida-Viru keskhaiga nõukokku ka doktor Tanel Laisaare, kes on juhtinud mitmete uute ravimeetodite kasutuselevõttu Eestis. Ta lisab nõukogule eelkõige kliinilist kompetentsi kirurgiliste haiguste vallas.

"Pean oluliseks mitte ainult parandada Ida-Viru elanikkonna raviteenuste kättesaadavust, vaid veelgi tähtsamana, hinnata ja tõsta järjepidevalt osutatava teenuse kvaliteeti," ütles dr Laisaar. Ta rõhutab, et kaasaegne meditsiin sõltub aina enam keerukast meditsiinitehnoloogiast, mistõttu on vajalik personali pidev täiendõpe ja erinevate spetsialistide vaheline multidistsiplinaarne koostöö tagamaks kõige uuemate meditsiinialaste teadmiste kasutamise kõigis haiglates.

Uued liikmed vahetavad alates 1. augustist välja seni nõukogus kliinikumi esindanud Jaan Eha ja Urmas Siiguri.

Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakleri sõnul on kliinikumi esindajad haigla nõukogus andnud enam kui 15 aasta jooksul olulise panuse tervishoiuteenuste osutamisele Ida-Virumaal ja ka keskhaigla senisesse arengusse. "Kindlasti on dr Jana Jaali ja dr Tanel Laisaare kogemused ja teadmised toeks nii meie haigla strateegiliste otsuste tegemisel kui tervikuna Virumaa meditsiinimaastiku kujundamisel,” sõnas Bakler. 

Peale uute liikmete kuuluvad haigla nõukogusse kliinikumi poolt veel Priit Eelmäe ja Kohtla-Järve linna poolt Valeri Korb, Ljudmila Jantšenko ja Niina Aleksejeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles