Narvast sai taas sügispealinn

Ilja Smirnov
Copy
Tallinna kesklinna vanem Vladimir Svet (paremal) andis 23. septembri õhtul pidulikus õhkkonnas Geneva kontserdimaja laval Narva linnapeale Aleksei Jevgrafovile üle Eesti aastaajapealinna sümboolse rändsaua ning seejärel ka tunnistuse, millele oli oma allkirja pannud Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Jevgrafovile, kes on linnapea ametis kevadest saati, oli see esimene säärane kogemus.
Tallinna kesklinna vanem Vladimir Svet (paremal) andis 23. septembri õhtul pidulikus õhkkonnas Geneva kontserdimaja laval Narva linnapeale Aleksei Jevgrafovile üle Eesti aastaajapealinna sümboolse rändsaua ning seejärel ka tunnistuse, millele oli oma allkirja pannud Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Jevgrafovile, kes on linnapea ametis kevadest saati, oli see esimene säärane kogemus. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Eile anti pidulikus õhkkonnas Narvale üle traditsiooniline Eesti sügispealinna tiitel. Kohalikud võimud ja eraisikud on üheskoos ette valmistanud rikkaliku sügispealinna kultuuriürituste kava.

Sügispealinna ürituste kavas on kindlasti igaühele midagi meelepärast: Narva linnavalitsuse koostatud afišilt leiab nii kontserte ja festivale kui ka näitusi ja teatrietendusi. "Narva pakub linna elanikele ja külalistele kaasahaaravat rännakut klassikalise ja nüüdisaegse kunsti maailma. Kolmeks kuuks täitub linn huvitavate ja erisuguste sündmustega, mis kestavad 21. detsembrini," on kirjas ametlikus eelteates.

Sügispealinna sündmuste sarja avas eile õhtul ainulaadne kontsert "Klassikast rokini", kus astusid üles kahe suure ooperiteatri − Venemaa Suure teatri ja Maria teatri solistid. Sellele eelnes traditsiooniliselt sügispealinna tiitli ja sümboolse saua üleandmise tseremoonia. Tallinna nimel võttis sõna ja andis volitused üle Tallinna kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles