Koolinoori julgustati valima karjääri Ida-Virumaal

Põhjarannik
Copy
VKG infojuht Õnne Pilvet tutvustas kooliõpilastele tootmist. Enne seda vestles noortega keemiaettevõtte personalijuht Tea Allikmäe, kes jagas praktilisi soovitusi, kuidas end tööle pakkuda, ja rääkis sellest, mida tööandja hindab. Muu hulgas soovitas ta noortel mõelda, milline pilt avaneb neist sotsiaalmeedia vahendusel.
VKG infojuht Õnne Pilvet tutvustas kooliõpilastele tootmist. Enne seda vestles noortega keemiaettevõtte personalijuht Tea Allikmäe, kes jagas praktilisi soovitusi, kuidas end tööle pakkuda, ja rääkis sellest, mida tööandja hindab. Muu hulgas soovitas ta noortel mõelda, milline pilt avaneb neist sotsiaalmeedia vahendusel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Saksa-Balti kaubanduskoja korraldatud karjäärinädalal Narvas ja Kohtla-Järvel tutvustati Ida-Viru noortele kohalikke ettevõtteid ning aidata neil analüüsida oma tulevikuperspektiive.

Nii Narvas kui Kohtla-Järvel osalesid põhikoolide õpilased kahe päeva jooksul kolledžites toimunud karjääriseminaridel ning külastasid kohalikke ettevõtteid. Näiteks said noored ettekujutuse kohalikust keemiatööstusest − aktsiaseltsist Viru Keemia Grupp ja osaühingust Eastman Specialties − ning pääsesid Sillamäe sadama territooriumile.

"Karjäärinädala eesmärk oli tutvustada kooliõpilastele karjäärivõimalusi Ida-Virumaal, et nad jääksid tulevikus piirkonda elama ja töötama," selgitas projektijuht David Hoffmann. 

Seminaril aidati õpilastel hinnata oma tugevusi ja nõrkusi ning leida üles see huvi ja kutsumus, millega nad soovivad tulevikus tegelda. Samuti keskenduti praktilistele oskustele: kuidas kirjutada ja vormistada motivatsioonikirja ning elulookirjeldust, valmistuda tööintervjuuks jms. Piirkonna koolid said aga võimaluse tutvustada oma õppekavasid. 

Karjäärinädalal osalesid Kiviõli, Jõhvi, Kohtla-Järve, Kohtla-Nõmme, Sillamäe, Narva-Jõesuu ja Narva õpilased. Karjäärinädalat rahastas Saksa suursaatkond Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles