Kiviõli Keemiatööstus koondab 58 inimest

Põhjarannik
Copy
Põlevkiviõli tootev Kiviõli keemiatööstus.
Põlevkiviõli tootev Kiviõli keemiatööstus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Põhiliselt põlevkiviõli tootev Kiviõli Keemiatööstus koondab seoses vedelkütuste hinna järsu languse ja koroonaviiruse levikust põhjustatud kriisiga 58 töötajat. 

Alexela gruppi kuuluv Kiviõli keemiatööstus teatas esmaspäeval, et vähenenud tulude ja kasvavate kulude taustal koondab ettevõte märtsis29 töötajat ja aprillis veel 29 töötajat.

Kiviõli Keemiatööstuse (KKT) juhi Priit Orumaa sõnul ei ole kahjuks naftahinna drastilisest langusest ja igapäevaselt muutuvale pandeemiast tingitud olukorrale ettevõtte vastu pidamiseks muid meetmeid kui kulude kärpimine. „Põlevkivisektoris on majanduslik olukord järsult halvenenud ja kahjuks halvenemine jätkub. Raske südamega olen sunnitud vähendama oma meeskonda ja rakendama kokkuhoiumeetmeid tööstuse üleselt,“ rääkis KKT juht, kes lisas, et ei saa lubada rohkem koondamisi ei tule. 

"Täna seisavad kõik ettevõtted silmitsi oma äritegevuses aina raskema olukorraga,“ nentis Priit Orumaa ja lisas, et on väga tänulik kõikidele oma töötajatele selle keeruka olukorra mõistmise eest.

Alexela Group tegevjuht Andreas Laane ütles tütarettevõttes rakendatavate kokkuhoiumeetmete kohta, et inimlikult on need väga rasked, aga tööstuse kestma jäämiseks kahjuks täna muid väljundeid juhtimisotsustes ei ole. „Koroonaviiruse pandeemiaga kaasnevat lõplikku majanduskahju ja selle ulatust ei ole meil kellelgi täna võimalik prognoosida. Loodan väga, et keemiatööstuses suudame valdavalt töökohti päästa ja hoiame lootust olukorra võimalikult kiirele stabiliseerumisele,“ rääkis Laane.

Alexela grupp on tööandjaks rohkem kui 1000-le inimesele üle Eesti. Alexela grupi tegevusvaldkondadeks on energeetika, tööstus ja kinnisvara. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles