Hallitusseened rikkusid koliva Jõhvi põhikooli asenduspinna

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse vana õppekorpus aitas koolimaja renoveerimise ajal hädast välja Jõhvi vene põhikooli pere, aga enam see asenduspinnaks ei kõlba, sest ekspertiis tuvastas hoones nii hallitusseente kui majavammi laia leviku.
Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse vana õppekorpus aitas koolimaja renoveerimise ajal hädast välja Jõhvi vene põhikooli pere, aga enam see asenduspinnaks ei kõlba, sest ekspertiis tuvastas hoones nii hallitusseente kui majavammi laia leviku. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Jõhvi põhikool ootab uue koolimaja ehitust, aga on raskustes asenduspinna leidmisega. Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse vana õppekorpus langes välja, sest ekspertiisi järgi vohavad seal hallitusseened ja majavamm. Vald otsib alternatiive, aga häid praegu ei paista.

Kutsehariduskeskuse eraldi sissepääsuga A-õppekorpuses õppisid koolimaja renoveerimise ajal 2018. aastal ka vene põhikooli õpilased. Kogu pinda vene põhikooli pere ei vajanud ning osa hoonest oli konserveeritud. Seal oli hallituse probleem juba toona teada.

Jõhvi vallavalitsuse tellitud ekspertiisist selgus, et "sissetöötatud" lahendusest pole eesti põhikooli jaoks enam kasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles