Kutseõppijate praktika on osaliselt pausil

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Praktika osas on distantsõppe ajal teistest paremas olukorras kokaõpilased − köök on olemas igas kodus.
Praktika osas on distantsõppe ajal teistest paremas olukorras kokaõpilased − köök on olemas igas kodus. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses on erialasid, kus praktika on eriolukorras ooterežiimil, ja neid, kus seda on võimalik ka kodus teha. Kutsehariduskeskuse direktor Hannes Mets ütles, et koduste silmis on enim plusspunkte kogunud kokaõpilased.

"Kokaõpilased on praktika osas kindlasti paremas olukorras kui keevitajad − igaühel on kodus köök olemas," tõdes Jõhvi õppekoha toitlustusjuht Mihkel Luus. "Loodan küll, et õpilastel on selle üle hea meel. Vanematel vähemalt on. Mõni õpilane on küll virisenud, et peab oma raha eest praktikat tegema, aga olen öelnud, et see on ju ema ja isa raha ning nemad söövad ka."

Luus lisas, et tema juhendatav praktika on kestnud alles mõned päevad ja suuri kokkuvõtteid on vara teha. "Ütlesin õpilastele ausalt, et keetke kas või mune ja praadige kartuleid. Kas või grillige õues, peaasi et midagi teete. Ilmselgelt ei hakka nad kodus brüleekreemi valmistama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles