Pargi keskuse arendaja nimetab valla süüdistusi pahatahtlikeks ja solvavaiks

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi Pargi keskus sai valmis eelmise aasta lõpus, kuid vald on seni väljastanud vaid osakasutusloa, väites, et arendaja pole siiani täitnud endale võetud kohustusi.
Jõhvi Pargi keskus sai valmis eelmise aasta lõpus, kuid vald on seni väljastanud vaid osakasutusloa, väites, et arendaja pole siiani täitnud endale võetud kohustusi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi Pargi keskuse arendaja nimetas pahatahtlikeks ja solvavateks süüdistusi, justkui on arendusest vara välja viidud, millega vald on petta saanud, ning et arendaja ei täida endale võetud kohustusi rajada jäähall, veekeskus ja hotell. 

Jõhvi vallavalitsus tellis Pargi keskuse arendamisega seotud küsimuste selgitamiseks analüüsi advokaadibüroolt OÜ PricewaterhouseCoopers Legal. See leidis, et vald kui üks Pargi keskuse osanikke, kes panustas projekti oma kruntidega, on arendajalt pügada saanud. "Maatükkide väärtuste hindamine ning sellega seotud JPArenduse osaluste proportsioonide muutmine on toimunud kallutatult eesmärgiga pisendada valla maatükkide väärtust ning valla osalust JPArenduses. Eelnevat kinnitab ka asjaolu, et vald ei saanud talle kuulunud maatükkide JPArenduse kasuks hoonestusõigusega koormamise eest ei täiendavat osalust JPArenduses ega ka mistahes muud rahalist vastusooritust," leitakse analüüsis.

Ähvardati kohtuga 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles