Auvere agropark sai volikogult rohelise tule

Põhjarannik
Copy
Auvere elektrijaama lähedusse kavandatavas agropargis saaks ära kasutada nii jääksoojust kui elektritootmise käigus tekkivat süsihappegaasi.
Auvere elektrijaama lähedusse kavandatavas agropargis saaks ära kasutada nii jääksoojust kui elektritootmise käigus tekkivat süsihappegaasi. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva-Jõesuu volikogu toetas Auvere agropargi detailplaneeringu ja selle keskkonnamõju hindamise algatamist kaaluka häälteenamusega.

"Otsustavaks sai see, et volikogu liikmed käisid koos arendaja esindajatega kohapeal kavandatava agropargi ala üle vaatamas," ütles Narva-Jõesuu linnavolikogu esimees Aare Objartel. "Oma silmaga nähtu andis asjast ikka parema ettekujutuse ja ju saadi seal ka oma küsimustele ammendavad vastused."

Enne oli volikogu agropargi detailplaneeringu algatamise üle otsustamise kahel korral edasi lükanud.

Objarteli sõnul seati agropargi eestvedajale nüüd ka lisatingimusi. Näiteks tuleb kruntide vahele jätta rohekoridorid, kruntidel peab haljastust olema vähemalt 10% ning täisehitamise protsent ei tohi olla üle 90, lisaks ei tohi sinna kavandada keemia- ega töötleva tööstuse ettevõtteid.

Volikogu 17 saadikust hääletas agropargi detailplaneeringu algatamise poolt 14 saadikut, kolm ei hääletanud.

Agropargi eestvedaja sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liige Teet Kuusmik ütles juuni hakul, et raha detailplaneeringu koostamiseks ja keskkonnamõju hindamiseks on olemas ning kui linnavolikogu juunis nende algatamise heaks kiidab, jõutakse pingutades ka tähtajaks (2022. aasta mai) valmis.

Kuusmiku sõnul on Auvere agropark Ida-Virumaal üks viimase 30 aasta − ja ilmselt ka järgmise 30 aasta − silmapaistvamaid projekte, seda just ringmajandust ja õiglast üleminekut arvestades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles