Kohus karistas kroonilist roolijoodikut nelja aasta pikkuse vangistusega

Põhjarannik
Copy
Viru maakohtu Narva kohtumaja.
Viru maakohtu Narva kohtumaja. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Viru maakohus karistas sõidukiroolist korduvalt alkoholijoobes tabatud 24aastast meest ligemale nelja aasta pikkuse reaalse vangistusega. Kohtuotsus pole veel jõustunud. 

Politseinikud pidasid mehe kinni läinud laupäeva öösel Narvas Kangelaste prospektil, kus sõiduauto BMW liikumine neis kahtlust äratas. Roolis olnud mehel puudus sõiduki juhtimise õigus ja tal tuvastati alkoholijoove. 

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press ütles, et seda meest on ka varem kriminaalkorras samade rikkumiste eest karistatud ning ta on korduvalt seadnud ohtu  nii enda kui ka teiste inimeste elusid.

Viru Ringkonnaprokuratuuri prokurör Sofja Hristoforova sõnas, et korduvalt joobnuna autoroolist tabatud juhtide puhul on selge, et senised leebemad karistused pole muutnud nende käitumist.   "Kui roolist tabatud joobes juht ei kasuta varem antud võimalust end parandada, siis tuleb tal paratamatult ühel hetkel silmitsi seista märksa rangema karistusega ja olla valmis ka aastatepikkuseks vangistuseks," sõnas Hristoforova.

Ida prefektuuri teeninduspiirkonnas on sel aastal roolist tabatud 602 joobes sõidukijuhtijuhti, kellest 266 puhul on mõõteriistad näidanud  kriminaalset joovet, mis algab 1,5 promillist. Eelmisel aastal kõrvaldati sama perioodi jooksul sõiduki juhtimiselt 514 inimest, kellest 235 olid kriminaalses joobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles