Seiklusfestival ei jää ära - tegevused toimuvad õues, inimesed on hajutatud

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"SeiklusFestil" saab muu hulgas osaleda kaatrimatkal, aga liikuda võib ka kanuude, tõukerataste ja räätsadega ning jalgsi.
"SeiklusFestil" saab muu hulgas osaleda kaatrimatkal, aga liikuda võib ka kanuude, tõukerataste ja räätsadega ning jalgsi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"SeiklusFest", mille koroonaepideemia kevadel nurjas, on 26.-28. septembrini uuest haiguspuhangust hoolimata jõus, ära jääb vaid õhtune disko. 

"Praeguse seisuga festival toimub, kuigi kogu aeg helistatakse ja uuritakse, kuidas Ida-Virumaal koroonaga on," ütles korraldaja, Alutaguse matkaklubi juht Ingrid Kuligina esmaspäeval. "Piletite eelmüüki on koroonauudised tohutult mõjutanud: kevadel läks see palju paremini. Seetõttu on võimatu ennustada, kui palju inimesi kohale tuleb," lisas ta.

Festivali keskus on kaevandusmuuseum Kohtla-Nõmmel, aga haaratud on ka Aidu karjäär ja Kiviõli seikluskeskus. Aktiivsetele inimestele mõeldud "SeiklusFest" tutvustab Ida-Virumaad kui rohkete tegevustega seiklusmaad. 

Võistlus seiklusmaa karikale

Kuligina sõnul on terviseameti kooskõlastus olemas ning festivali eelised on välitegevused ja asjaolu, et inimesed on hajutatud. "Teenindajad on maskides, desinfitseerimisvahendid on varutud. Seikluspidu laupäeva õhtul tuleb siiski ilma diskorita − see tooks inimesed liiga kokku."

Esimest korda saab festivali ajal võistelda seiklusmaa karikale. Laupäevane karikavõistlus koosneb rogainist ja lisaülesannetest, mis eeldavad leidlikkust, osavust ning nuputamist. Rajal on kohustuslikud ja vabatahtlikud kontrollpunktid.

Võistlejatel on valida kahe raskusastme vahel: kestusega 1 tund (võistelda saavad kuni 12aastaste lastega pered või kuni 15aastased noored) ja kestusega 4 tundi (mehed, naised, segavõistkonnad ja 16-18aastased noored).

"Esmaspäevase seisuga on registreerunud kümme võistkonda. 3-5liikmelisi võistkondi saab veel kuni reede õhtuni üles anda. Kui isegi karikat ei võida, annab võistlus paraja füüsilise koormuse, võimaluse pere, sõprade või töökaaslastega mõnusalt värskes õhus koos aega veeta ning palju positiivseid emotsioone põneval maastikul liikumisest," lubas Kuligina.

Kombineeritud matkad 

Peale seiklusmaa karikavõistluse on laupäeval kavas eri pikkusega kombineeritud matkad. Kõige paremat vormi eeldab kombineeritud matk nimega "Seikluslik täiskonveier": kaevandusmuuseumi allmaa-, tõukeratta-, jalgsi-, maasturi-, kanuu-, paadi- ja seiklusraja retk kestab kuus tundi.

Pühapäevased tegevused on korraldaja sõnul suunatud rohkem peredele ning siis on valikus lühemad matkad, näiteks jalgsi- ja kanuumatk Aidu karjääris või räätsamatk Hiiesoos.

Mõlemal päeval saavad huvilised ronida matkaspordikeskuse radadel, osaleda õpi- ja töötubades linnuvaatlusest pesakastide valmistamiseni, lüüa kaasa saunaseikluses kaevandusmuuseumi tiigi ääres ja külastada kaevandusmuuseumi. Festivali ajaks avab uksed ka sügispuhkusele läinud Kiviõli seikluskeskuse elamuspark.

""SeiklusFesti" kava kokku pannes oleme arvestatud sellega, et seal oleks tegevusi nii sportlikele inimestele kui ka lastega peredele," selgitas Kuligina.

Esmaspäev on reserveeritud grupitellimustele ning suures valikus seikluspakette pakutakse ettevõtetele, organisatsioonidele ja õppeasutustele.

Festivali programmi ja hinnainfo leiab veebilehel seiklusfest.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles