Kaks Jõhvi hooldekeskuse vanurit surid koroonaviiruse tõttu

Põhjarannik
Copy
Jõhvi hooldekeskuses leviva koroonakoldega on seotud 21 inimest.
Jõhvi hooldekeskuses leviva koroonakoldega on seotud 21 inimest. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval suri Ida-Viru keskhaiglas kaks Jõhvi hooldekeskuse elanikku, kel oli tuvastatud koroonaviirus.

Nii 94aastane mees kui ka 95aastane naine toimetati tervise halvenemise tõttu esmaspäeval haiglasse. Terviseameti meedianõuniku Eike Kingsepa teatel osutusid neile haiglas tehtud koroonatestid positiivseks ja samal päeval mõlemad ka surid.

Kingsepa sõnul olid mõlemal kaasuvad haigused, kuid surma põhjuseks osutus COVID-19 viirus.  

Koroonasurmade arvestusse lisandus ka 15. oktoobril Ida-Viru keskhaiglas surnud 64aastane mees, kelle surma põhjusena tuvastati tagantjärele COVID-19.

Kolmapäeva hommikul teatas terviseamet 13 uuest positiivsest koroonaproovist Ida-Virumaal. Kahe juhtumi puhul toimus nakatumine hooldekodus, ühel juhul töökohas, ühel juhul koolis ning kuuel juhul läbi tuttavate või perekontakti. Kaks juhtumit on sisse toodud Venemaalt. Ühe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel.

Ida-Virumaal on seitse aktiivset kollet. Neist suurimad on Sillamäe Vanalinna koolis, millega on seotud 36 haigestunut, ning Jõhvi hooldekeskuses, millega on seotud 21 haigestunut.  

Terviseameti jälgimisel on 760 inimest, kellest on haigestunud 152. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta tõusis Ida-Virumaal 111 peale. Ööpäev varem oli see 105. Eesti keskmine on 36,72.  

Nädala alguse seisuga oli Ida-Virumaal kõige rohkem aktiivseid haigusjuhtumeid − 63 − Sillamäe linnas. Kohtla-Järvel oli 32, Narvas 24 ja Jõhvis 12, Toilas neli, Narva-Jõesuus kolm ja Alutagusel kaks haigestunut. Ainsana Ida-Viru omavalitsustest polnud ühtegi nakatunut Lüganuse valla elanike seas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles