Narva püüab ohjeldada jäähallist levima pääsenud koroonapuhangut

Copy
Narva jäähall, kust koroonaviirus levima hakkas, on suletud kuni 17. novembrini.
Narva jäähall, kust koroonaviirus levima hakkas, on suletud kuni 17. novembrini. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linn püüab ohjeldada eelmisel nädalal sealsest jäähallist, kus tegutseb Paemurru spordikool, levima hakanud koroonaviiruse puhangut. Alates esmaspäevast on koduses isolatsioonis sajad Narva lapsed ja nende pereliikmed. 

Narva linnavalitsus teatas 7. novembril ja Paemurru spordikooli juhtkond 9. novembri hommikul ametlikult, et koroonaviiruse leviku tõkestamiseks on Narva jäähall ja poksitreeningute hoone − mõlemad paiknevad Kreenholmi staadionil − suletud vähemalt 17. novembrini. 

Narva spordikooli kolle

Terviseamet nimetas Ida-Virumaa uut koroonakollet pressiteates Narva spordikooli koldeks. Ameti pressiesindaja Eike Kingsepp täpsustas, et viiruse levik sai alguse jäähokimeeskonnast.

Terviseameti jälgimisel on juba 3000 Ida-Virumaa elanikku 

Ida-Virumaal on praegu kümme koroonakollet. Neist suurim asub Viru vanglas ja sellega on seotud 203 inimest, kellest üheksa on ametnikud ja ülejäänud vangid.  Suurem kolle on peale Narva spordikooli ka Sillamäe Vanalinna koolis, sellega on seotud 38 inimest. Esmaspäeval lisandus Narva töökoha kolle seitsme haigestunuga. 

Ida-Viru keskhaiglas suri laupäeval koroonaviiruse diagnoosiga 75aastane naine. 

Terviseameti jälgimise all olevate Ida-Virumaa elanike arv on tõusnud ligemale kolme tuhandeni, kellest haigestunud on 456. Rekordilisele tasemele tõusis maakonnas ka viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta ja see näitaja on nüüd juba 254. Alates pandeemia algusest on koroonadiagnoosi saanud 1156 Ida-Virumaa elanikku, enamik neist sügisel.

Kingsepa sõnul said Narva hokimeeskonnas möödunud nädalal esmalt kinnituse neli koroonajuhtumit, hiljem lisandus veel 28 nakatunut. Esmaspäevase seisuga oli koldega seotud 37 inimest. Nende hulgas on nii täiskasvanuid kui ka lapsi.

Kingsepa sõnul on põhjust arvata, et lähipäevadel tuleb nakatunuid veel juurde, sest esialgsetel andmetel on viirus spordikoolis levinud ka riietusruumide kaudu, mida on kasutanud paljud sportlased.  

Terviseameti soovitusel on koroonaviirusega nakatumise ärahoidmiseks Paemurru spordikooli iluvõimlemis-, hoki-, iluuisutamis- ja kergejõustikutreeningud peatatud ning kuni 17. novembrini üle viidud distantsõppele. Sama kuupäevani jäävad jäähallis ära ka kõigile huvilistele mõeldud hobiuisutamised. 

Peale selle ei tohi isolatsiooni määratud Paemurru spordikooli jäähoki-, iluuisutamis-, iluvõimlemis- ja kergejõustikuharrastajad terviseameti soovituste kohaselt vähemalt 17. novembrini käia ei üldhariduskoolis ega ka lasteaias.

Telefonid on punased

Esmaspäeva hommikust peale on paljude Narva haridusvaldkonna eest vastutavate haridusasutuste juhtide ja linnavalitsuse kultuuriosakonna ametnike telefonid punased olnud. "Oleme pidevas ühenduses lastevanemate, direktorite ja terviseametiga," märkis kultuuriosakonna juhataja Viktoria Lutus käigu pealt.

Oleme pidevas ühenduses lastevanemate, direktorite ja terviseametiga.

Viktoria Lutus

Narva Paemurru spordikooli direktori kohusetäitja, endine tippsõudja Leonid Gulov kinnitas Põhjarannikule, et neil on isolatsioonis nii töötajad kui ka õpilased. Tema sõnul lisati poksihoone karantiiniobjektide nimekirja sellepärast, et seal paiknevad sellesama levikukoldeks saanud jäähalli töötajate puhke- ja riietusruumid. "Seda tehti ennetamiseks," lisas ta.

Gulov ei selgitanud, miks saadeti isolatsiooni iluvõimlemis- ja kergejõustikuharrastajad, ehkki nende treeningud toimuvad linna teises otsas, täpsemini Narva spordikeskuses. Viirus võis nendesse osakondadesse levida organisatsioonisiseste isiklike kontaktide kaudu. Sellest hoolimata ei olnud Narva spordikeskus eilse päeva seisuga külastusteks veel suletud.

Koju jäid nii õpilased kui lasteaialapsed 

Pärast koroonaviiruse puhkemist Narva Paemurru spordikoolis saadeti 9. novembri seisuga 17. novembrini isolatsiooni 11 Narva kooli 353 õpilast. 71 Narva lasteaialast viibib praegu samuti isolatsioonis (üks Narva lasteaia Kirsike rühm on eraldatud 12. novembrini).

Narva keeltelütseumis on neli klassi isolatsioonis 13. novembrini ja üks 17. novembrini.

Pähklimäe gümnaasiumis sai ühe klassi isolatsioon läbi 9. novembril, üks klass on eraldatud 13. novembrini, üks klass 18. ja üks klass 19. novembrini.

Kesklinna gümnaasiumis on 5., 11. ja 12. klassid 18. novembrini isolatsioonis, 4.-10. klassid aga 9.-18. novembrini üle viidud kaugõppele. Kusjuures nendel õpilastel, kes ei ole isolatsioonis, vaid viibivad distantsõppel, on õigus külastada huvikoole, ringe ja sektsioone.

Kreenholmi gümnaasiumis on 19. novembrini isolatsioonis kolm klassi.

Narva linnavalitsuse teatel lahendatakse lähiajal munitsipaalsete huvikoolide ringide tasude ning sundisolatsioonis viibivate laste vanemate lasteaiatasude maksmisest vabastamise küsimus. Samuti saab selgust isolatsioonis ja distantsõppel viibivate kooliõpilaste toitlustamise küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles