Terviseameti juht: tervishoiusüsteemi toimimine Ida-Virumaal on kriitilises seisus

Põhjarannik
Copy
Üllar Lanno sõnul on koroonaviiruse levik Ida-Virumaal muutunud kriitiliseks.
Üllar Lanno sõnul on koroonaviiruse levik Ida-Virumaal muutunud kriitiliseks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno hinnangul on Ida-Virumaal nii haigestumus koroonasse kui ka tervishoiusüsteemi toimepidevus kriitilises seisus.

Üllar Lanno teatel on ainuüksi Narva haiglas haigestumise tõttu töövõimetud ligemale sada töötajat. "Oleme alustanud vabatahtlike tervishoiutöötajate värbamist Ida-Viru keskhaigla ja Narva haigla personaliküsimuste lahendamiseks,“ ütles Lanno, kelle sõnul on Ida-Virumaa olukord kriitiline igas mõttes. "Selleks, et seda parandada, peavad jõud ühendama nii riigiasutused, omavalitsused, ettevõtted kui elanikud."

“Hea meel on näha, et Tartu ülikooli kliinikum on suurte jõududega tulnud Narvas ja Kohtla-Järvel asuvatele haiglatele appi ning piirkonnas olukorra lahendamiseks teevad tihedat koostööd lisaks terviseametile kõik kohalike omavalitsuste, politsei- ja päästetöötajad,” ütles Lanno ning lisas oma tänusõnad kõikidele tervishoiutöötajatele ennastsalgava panuse eest.

Esmaspäeval külastab Üllar Lanno Narva haiglat ja Ida-Viru keskhaiglat ning kohtub terviseameti ida regionaalosakonna teenistujate ja Ida-Virumaa regionaalse kriisikomisjoni liikmetega.

Ida-Virumaal on haigestumus 100 000 elaniku kohta 967,5, mis  ületab Eesti keskmist näitajat ligikaudu kolm korda. Viimase ööpäeva jooksul said koroonaviiruse diagnoosi 165 Ida-Virumaa elanikku, mis on ülekaalukas rekordarv alates pandeemia algusest.  Terviseameti jälgimisel üle 6400 Virumaa inimese, kellest nakatunud on 1387.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles