Repinskilt ja Naumkinilt kahjutasu nõudmise eelnõu jäi Jõhvi volikogus tolmu koguma

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kaks aastat tagasi, kui vallavalitsus Ingrid Spitzi toonase vallavanema Martin Repinski initsiatiivil vallandas, käis vallajuht raamatukogus seda sammu ka selgitamas. Avalik pahameel tõusis kõigest hoolimata suureks ning samal kevadel, pärast parlamendivalimisi lahkus Repinski riigikokku. Vald seisis aga silmitsi suure kahjunõudega, mis tuli välja maksta.
Kaks aastat tagasi, kui vallavalitsus Ingrid Spitzi toonase vallavanema Martin Repinski initsiatiivil vallandas, käis vallajuht raamatukogus seda sammu ka selgitamas. Avalik pahameel tõusis kõigest hoolimata suureks ning samal kevadel, pärast parlamendivalimisi lahkus Repinski riigikokku. Vald seisis aga silmitsi suure kahjunõudega, mis tuli välja maksta. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi volikogu opositsiooni kuuluva Paul Paasi esitatud eelnõu, mille kohaselt peab vald praeguselt volikogu esimehelt Aleksei Naumkinilt ning volikogu liikmelt Martin Repinskilt sisse nõudma kahju, mis tekitati endise raamatukogu direktori ebaseadusliku vallandamisega, pole siiani volikogu ette jõudnud. Naumkini sõnul pole temal sellega pistmist. 

Detsembri keskel esitas Paas volikogule eelnõu, kus viitab 2019. aasta märtsis tehtud otsusele, millega toona Martin Repinski juhitud neljaliikmeline vallavalitsus vabastas ühel häälel päevapealt ametist Jõhvi keskraamatukogu direktori Ingrid Spitzi. Põhjenduseks toodi asjaolu, et Spitz on kahjustanud valla mainet, kuna rääkis avalikult sellest, kuidas Repinski survestas teda poolte kokkuleppel ametist lahkuma ning pakkus talle selle eest vastutasuks kuue kuu palga suurust hüvitist. Kui mitmed ametnikud ja vallaasutuste juhid olid säärasele survele allunud, siis Spitz keeldus. 

Nõutakse Spitzile väljamakstud summa tagastamist 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles