Jõhvi opositsioon kipub vallajuhtide rahakoti kallale

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Opositsiooni arvates on Evelyn Danilov, Martin Repinski (seisab) ning Aleksei Naumkin vastutavad Jõhvi keskraamatukogus aset leidnud töötajate ebaseaduslikus kohtlemises ning peavad tekitatud kahju vallale hüvitama.
Opositsiooni arvates on Evelyn Danilov, Martin Repinski (seisab) ning Aleksei Naumkin vastutavad Jõhvi keskraamatukogus aset leidnud töötajate ebaseaduslikus kohtlemises ning peavad tekitatud kahju vallale hüvitama. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi volikogu hakkab sel neljapäeval hääletama ettepaneku üle esitada endisele vallavanemale Martin Repinskile ning praegusele volikogu esimehele Aleksei Naumkinile kahjunõue raamatukogu direktori ebaseadusliku vallandamise tõttu. Oma järge ootab eelnõu, mille eesmärk on kahjutasu nõudmine abivallavanem Evelyn Danilovilt, kes järgmise raamatukogu juhina sallis töökiusu, mis läks vallale samuti maksma tuhandeid eurosid.

Volikogu opositsiooni kuuluv jurist Paul Paas esitas juba mullu detsembris volikogule eelnõu, kus viitas Martin Repinski juhitud neljaliikmelise vallavalitsuse 2019. aasta otsusele, millega vabastati ametist Jõhvi keskraamatukogu direktor Ingrid Spitz. Põhjenduseks toodi asjaolu, et Spitz on kahjustanud valla mainet, kuna rääkis avalikult sellest, kuidas Repinski survestas teda poolte kokkuleppel ametist lahkuma ning pakkus talle vastutasuks kuue kuu palga suurust hüvitist. Kui mitmed ametnikud ja vallaasutuste juhid olid säärasele survele allunud, siis Spitz keeldus.  

Eelnõu jõudmine volikokku venis 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles