Jõhvi vallajuhid, makske vallalehe kulud oma taskust kinni

Erik Gamzejev
Copy
Nagu tavaks on saanud, eksponeerivad iga vallalehe nurmbri esiküljel end Jõhvi vallajuhid. Viimases lehes koos naiskodukaitsjaga, kelle nimegi ei pea vallaleht vajalikuks äta tuua.
Nagu tavaks on saanud, eksponeerivad iga vallalehe nurmbri esiküljel end Jõhvi vallajuhid. Viimases lehes koos naiskodukaitsjaga, kelle nimegi ei pea vallaleht vajalikuks äta tuua. Foto: KUVATÕMMIS / Jõhvi Teataja

Jõhvi volikogu esimees Aleksei Naumkin ja vallavanem Jüri Konrad, palun makske viimase poole aasta jooksul vallalehe Jõhvi Teataja väljaandmiseks kulunud maksumaksjate raha oma taskust valla eelarvesse tagasi.

Jõhvi Teataja ei ole sel perioodil olnud mingi valla elu kajastaja, vaid teie isiklik pildialbum. Ükskõik, kas selle põhjuseks on oma isiklik edevus või püüdlus sel moel enne sügisel toimuvaid kohalikke valimisi enesereklaami teha − kummagi eesmärgi saavutamiseks ei pea ega tohi kasutada avalikku raha.

Kuigi vallaleht tuleb postkastidesse tasuta, ei tähenda see, et seda antaks välja tasuta. Vallalehele kulub aastas 30 000 eurot, mida vallavõimud raiskavad sisuliselt eneseupitamiseks.

Äsja ilmunud numbris on esiküljel lugu, et Jõhvi vald annab au veteranidele, ja selle juures poseerivad suurel pildil "veteranid" Naumkin, Konrad ja abivallavanem Toomas Nael ning üks naiskodukaitsja, kelle nimegi pole vallaleht pidanud vajalikuks nimetada. Ilmselt seetõttu, et ta ei varjutaks vallajuhtide aupaistet. 

 Järgmistel külgedel on suur pilt, kuidas teine abivallavanem Evelyn Danilov istub kohvilauas kahe eaka inimesega, siis on taas pilt, kuidas vallavanem Konrad peab kõnet metodisti koguduse juubelil. Jäädvustatud on vallaametnikke parki koristamas, volikogu esimehest Naumkinist on kuueleheküljelises ajalehes koguni kolm fotot.

Sisulist infot vallale olulistel teemadel pole peaaegu üldse, rääkimata opositsiooni seisukohtadest.Ei ole sõnagi sellest, et oma koalitsioonikaaslased on esitanud vallajuhtidele umbusaldusavalduse ega probleemidest. On vaid püüd näidata, et vallas toimuvad vaid ilusad asjad ja ainult tänu silmapaistvatele vallajuhtidele. Justkui Brežnevi aeg oleks tagasi...

Selline leht ei ole ühekordne "tööõnnetus", vaid pidev ja sihipärane tegevus, mis kordub kuust kuusse. 

Palun tehke oma propandat palju tahes, aga kasutage selleks oma isiklikku või oma Keskerakonna raha. Selles mõttes on EKRE käitunud Narvas palju ausamalt, andes oma kulu ja kirjadega välja oma erakonnalehte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles