NÄDALA KUJU − Yana Toom

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskerakondlane Yana Toom on Ida-Virumaal olnud kahtlemata poliitiline superstaar. Selle kinnituseks piisab vaid vaadata kuivi arve.

2019. aasta riigikogu valimistel korjas ta meie maakonnast 6195 häält − konkurentidega võrreldes oli see hoopis teine dimensioon. Võrdluseks: teise koha saanud Toomi erakonnakaaslane Mihhail Stalnuhhin pidi leppima 2653, sotsiaaldemokraat Katri Raik 2112 häälega. Kui siinsele valijale Toom meeldib, siis paljudele kohalikele poliitikutele mitte. Ja suurimaks konkurendiks on ta olnud just siinsetele keskerakondlastele, kes ilmselt paljuski sellel põhjusel Toomi ei salli. Teda on võetud kui sissetungijat, häältevarast, kes tuleb valimispäeval võõra magustoidu kallale ja läheb siis jälle Tallinna või Brüsselisse.

Eks siit ka põhjus, miks Toom pole Ida-Virus paljude erakonnakaaslastega klappinud. Segadus eelkõige Narva keskerakondlaste seas, keda Toom formaalselt juhtis, on kestnud pikemat aega. Toomi pettunud repliikidest võib välja lugeda, et lahkumine Narva keskerakondlaste eesotsast on kergendus ka talle endale. Vastastikust mõistmist pole juba ammu ja siis on parem laiali minna, saab viimaste aastate Ida-Viru edukaim poliitik ka ise aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles