ERR tegi pahaaimamatult reklaami valimisüritusele

Erik Gamzejev
Copy
Venemaa keelpillikvartett esines laval, mis oli palistatud valimisliidu Jõhvikad sümboolikaga.
Venemaa keelpillikvartett esines laval, mis oli palistatud valimisliidu Jõhvikad sümboolikaga. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti rahvusringhäälingu kanalid, kus reklaam on keelatud, reklaamisid pühapäeval Jõhvi pargis toimunud valimiskampaania üritust.

Tegu oli pühapäeval Jõhvi pargis toimunud Venemaa keelpillikvarteti Terem tasuta kontserdiga, mida reklaamis ka Vikerraadio, tuues klipis esile, et üritust korraldavad ettevõtjad Nikolai Ossipenko ja Dmitri Smirnov. Nad mõlemad on valitud Jõhvi volikogusse valimisliidus Jõhvi − Meie Kodu ja on sügisel toimuvateks valimisteks moodustanud valimisliidu Jõhvikad.

Sama ürituse plakatitel oli kirjas, et lisaks Ossipenkole ja Smirnovile kutsub kontserdile ja kostitab külastajaid ka valimisliit Jõhvikad, kelle logogi oli juures. Pühapäeval toimunud üritusel oligi Jõhvi pargi lava palistatud selle valimisliidu sümboolikaga. Kohale tulnud mitmesajale inimesele pakuti tasuta suppi. Üritusel esines ka laste tantsurühm. 

Ringhäälinguseaduse järgi on ERRi kanalites reklaam keelatud, lubatud on vaid edastada kultuuriteateid.

Vikerraadio peatoimetaja Janek Luts selgitas, et pühapäeval Jõhvi pargis toimunud ürituse kohta edastas raadiojaam eelinfot, kuna sihtasutuse Unifest, mille esindaja on Dmitri Smirnov, esitatud taotluses puudus viide valimisreklaamile. Kui reedel selgus, et tegu on valimisüritusega, eemaldas ERR selle ürituse klipid oma raadiokanalite eetrist.

Pargi laululava haldava Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse direktor Anne Uttendorf ütles, et kui algul oli lava küsitud kultuuriürituse jaoks, siis tegelikult kujunes see valimiskampaania ürituseks. Lava kasutamise eest ei pidanud ürituse korraldajad midagi maksma, kuna Uttendorfi sõnul pole vallavalitsus selle üürimise hinnakirja veel kinnitanud.

Valimiskampaania üritusel esines ka laste tantsurühm.
Valimiskampaania üritusel esines ka laste tantsurühm. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles