Päästjad võitlevad looduspõlengutega droonide abil

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ida päästekeskusel on juba teist suve tõhusaks abimeheks väikesed lennumasinad, mis võimaldavad looduses kiiresti põlengukolded avastada ja need likvideerida. See on ka üks põhjus, miks tänavusel põuasel suvel suuremaid maastikutulekahjusid pole olnud.
Ida päästekeskusel on juba teist suve tõhusaks abimeheks väikesed lennumasinad, mis võimaldavad looduses kiiresti põlengukolded avastada ja need likvideerida. See on ka üks põhjus, miks tänavusel põuasel suvel suuremaid maastikutulekahjusid pole olnud. Foto: Erakogu

Miks ei ole tänavu põuasel suvel Ida-Virumaal toimunud ühtegi suuremat metsa- või turbapõlengut, nagu varasematel aastatel? Vastus võib peituda paljuski selles, et juba teist aastat kasutavad päästjad looduses põlengute avastamiseks droone, mille abil tulekolletele kiirelt jaole saadakse.

Ühel juunikuu hilisõhtul istus Artjom Troitski Jõhvis oma kodu juures ja nautis puhkepäeva, kui tundis iseloomulikku turbapõlengu lõhna. Kõnest päästekeskuse operatiivkorrapidajale selgus, et päeval olid päästjad küll piirkonda ühe kõne peale kontrollimas käinud, kuid tuld ei avastanud. Troitski haaras oma drooni ning sõitis Konju turbaraba piirkonda, kust oletatavasti põlengulõhna tuli. Ta lennutas drooni üles ja avastas, et vanal turbaväljal on kilomeetrise vahega kaks tulekollet. Päästjad kustutasid toona põlengud paari tunniga.

Droonid juba teist aastat varustuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles