Aet Kiisla jookseb Ungaris: 150 kilomeetrit läbitud, võistluse lõpuni on veel üle saja tunni

Erik Gamzejev
Copy
Aet Kiisla on Ungaris Balatoni järve ääres toimuval kuue päeva jooksul esimese 33 tunniga jätnud selja taha üle 140 kilomeetri.
Aet Kiisla on Ungaris Balatoni järve ääres toimuval kuue päeva jooksul esimese 33 tunniga jätnud selja taha üle 140 kilomeetri. Foto: EMU 6 day race

Idavirulanna Aet Kiisla on Ungaris toimuval kuue päeva jooksul esimese 35 tunniga  ehk reede südaööks jätnud selja taha üle 150 kilomeetri. Ta edastab rajalt, et nüüd on jalgades juba ka valu tunda. 

"Valu on kohale jõudnud, aga õnneks vaid sääremarjadest allpool ja ainult siis kui liigun. Tähendab, öösel peaks magada saama," postitas ta veidi pärast kella 21 sotsiaalmeediasse. "Ma ei tea kui palju kilomeetreid olen läbinud ja ei tahagi teada. See ei muudaks praegu mu jaoks midagi. Liigun nii nagu suudan ja ilmselt nii nagu eile, kuni siinse keskööni."

Esimesel võistluse ööl puhkas ta kuus tundi ja magas neli. Hommikul teatas ta, et mitte kuskilt ei valuta. "Isegi kui mõni vill on, siis tunda ei anna. Jalad on mõistlikkuse piires väsinud, aga vaim ja võhm mitte."

100 kilomeetrit täitus tal reedel enne keskpäeva, kui võistluse algusest oli möödunud 22 tundi ja 8 minutit. "Enesetunne on suurepärane. Kõndides on ka keha väga OK. Joostes annab väsimus tunda. Valus ikka veel pole," märkis ta lisades, et väikesed varbad on vaid hellad. 

Reede hilisõhtul, kella 23.30 ajal oli Kiisla 151,1 läbitud kilomeetriga 37. kohal, naisjooksjatest oli see sel ajal üheksas tulemus.

61st startijast jätkavad praegu jooksmist 59. Üks nendest, kes neljapäeva õhtul jooksmise jalavalu tõttu katki jättis, oli ameeriklannast 24 tunni jooksu maailmameister ja maailmarekordi (270,116 km) omanik Camille Herron. Ta alustas pikka võistlust kiiremini ka kõigist meesjooksjatest ja 100 kilomeetri läbimiseks kulus tal aega vaidi veidi üle 9 tunni. Kuid peagi pärast seda, katkestas ta jooksu.  

Võistluse liider on ungarlane Gábor Rakonnczay, kel on selja taga juba ligemale 240 kilomeetrit. Naiste parimana on Galit Birenbim-Navon jooksnud ligemale 215 kilomeetrit.

Võistluse käiku saab reaalajas jälgida jooksu ajavõtu kodulehelt.

Laupäeval kell 12 stardib ultrajooks ka Sillamäel. Aga seal on tegemist võrreldes Ungaris toimuvaga "lühidistantsiga", sest see kestab kuus korda lühemat aega ehk 24 tundi. Starti on tulemas ka Ida-Virumaa raudmees German Terehhov, kes läbis eelmisel aastal 219,54 kilomeetrit, mis on ka maakonna rekord. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles