VIDEO ja PILDIGALERII ⟩ Vaata, kuidas 24 tunni jooksjad Sillamäel viimasele ringile läksid

Erik Gamzejev
Copy
Sillamäe ultrajooksu võitja Vladimir Frolov läbis ööpäevaga üle 215 kilomeetri.
Sillamäe ultrajooksu võitja Vladimir Frolov läbis ööpäevaga üle 215 kilomeetri. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sillamäel nädalavahetusel toimunud ultrajooksu võitis tallinlane Vladimir Frolov, kes läbis 24 tunniga veidi üle 215 kilomeetri. 

Võidumees jooksis terve ööpäeva ilma pikemate pausideta. Tema poolt eelmisel aastal Sillamäel püstitatud Eesti rekordist jäi tal seekord puudu ligemale 22 kilomeetrit. Viimastel tundidel oli ta sunnitud põhiliselt kõndima, sest tema enda sõnul ei sobinud asfaltkattega rada tema jalgadele. Seekordseks tulemuseks jäi 215,013 kilomeetrit

Teiseks tuli idavirulane German Terehhov, kes läbis 183,05 kilomeetrit. Viimastel tundidel oli Terehhov kõige kiirem mees rajal. Ta oli õnnelik, et jõudis lõpuni. Ta kavatses küll samuti 24 tundi järjest joosta, kuid tegi laupäeva õhtul jõuvarude taastamiseks siiski paari tunni pikkuse unepausi. 

Kui eelmisel aastal toimetas kiirabi Terehhovi pärast finišeerumist haiglasse turgutama, siis sel aastal ta meedikute abi ei vajanud. 

Kolmandaks tuli Mart Maasikrand tulemusega 166,175 km. 

Naistest sai kindla esikoha Kätlin Aasmaa isikliku rekordiga 182,001 kilomeetrit. Ta läbis samuti raja ühegi unepausita. 

Teiseks tuli Klarika Kuusk (164,286 km) ja kolmandaks Jelena Melnikova (162,584 km). 

Sillamäe võistluse korraldasid sel aastal ultrajooksu Eestisse "maaletoojad" Pille ja Peeter Vennikas koos Sillamäe spordikeskuse ja vabatahtlikega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles