Luuümbrise põletikuga võidelnud idavirulanna Aet Kiisla läbis Ungaris kuue päeva jooksul üle 430 kilomeetri

Erik Gamzejev
Copy
Aet Kiisla pakatab rajal rõõmust hetkel, mil talle on ulatatud 400 kilomeetri läbimist tähistav lipuke.
Aet Kiisla pakatab rajal rõõmust hetkel, mil talle on ulatatud 400 kilomeetri läbimist tähistav lipuke. Foto: Erakogu

"Ulun suurest rõõmust juba praegu, kuigi lõpuni on üle ööpäeva minna. See on lihtsalt nii äge!" kirjutas Ungaris kuue päeva jooksul osalev Ida-Viru ultrajooksja Aet Kiisla teisipäeva hommikul, mil oli selja taha jätnud juba üle 400 kilomeetri.

Kolmapäeval kella 13ks, mil 144 tundi kestnud ekstreemne võistlus läbi sai, oli Kiisla läbinud 430,789 kilomeetrit. "Viimase tunni kogemusest ei loobuks ma ka juhul, kui peaks roomama või veerema," tunnistas ta ise sotsiaalmeedias sellise katsumuse läbitegemise ülevat hetke.

Esimestel päevadel läbis Kiisla pisut alla ühe kilomeetri pikkusel asfaldiringil vaheldumisi joostes ja kõndides 70-80 kilomeetrit ööpäevas, kulutades unele vaid neli-viis tundi. Viimastel päevadel hakkas talle üha tugevamalt valu tegema jala luuümbrise põletik ja teisipäeva õhtul otsustas ta hoo maha võtta ja lubas endale üle pika aja ka esimese pikema une viimase kuue päeva jooksul.

"Luuümbrise põletik jõudis etappi, kus meedikute võluvõtted enam ei aita. Kõndides on teravad valuhoobid, nagu keegi lööks noaga vastu konti. Seda ei pea taluma. Naudin edasi melu teisest vaatepunktist. See on olnud nii eriline ja fantastiline kogemus, mida ei oska millegagi võrrelda," märkis ta, lisades, et ükski ressurss tal kasutamata ei jäänud ja midagi kahetseda pole võimalik.

60 osaleja seas sai Aet Kiisla 41. koha. Naiste arvestuses oli ta üheksas.

Inimvõimete piire kompava võistluse võitis ungarlane Gabor Rakonczay, kes läbis 801,778 kilomeetrit ehk üle 130 kilomeetri ööpäevas ehk 19 klassikalist maratoni. Naiste võitja rumeenlanna Mariana Nenu tulemus oli 728,917 kilomeetrit. Fenomenaalse tulemusega sai hakkama ka sel kuul 64aastaseks saav sakslanna Silke Gielen, kes tuli naistest teiseks ja jäi rumeenlannale alla vaid kümne kilomeetriga.

Võistluse lõppjärjestust saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles