Dmitri Dmitrijev sai riigikogu keskfraktsiooni aseesimeheks

Põhjarannik
Copy
Dmitri Dmitrijev.
Dmitri Dmitrijev. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eelmisel neljapäeval Lüganuse volikogu esimeheks saanud riigikogu liige Dmitri Dmitrijev sai uue nädala alguses veel ühe ameti. Riigikogu keskerakondlased valisid ta oma fraktsiooni aseesimeheks. See koht vabanes senise aseesimehe Andrei Korobeiniku tagasiastumise tõttu.

Dmitri Dmitrijev kuulub riigikogusse teist koosseisu järjest. Mõlemal korral on ta seal olnud europarlamendi liikme Yana Toomi asendusliikmena. Toom on noppinud riigikogu valimistel Ida-Viru ringkonna tuhandeid hääli, kuid keeldunud riigikogusse minemast ja see on avanud võimaluse Dmitrijevile.

Keskfraktsiooni esimehe Jaanus Karilaidi sõnul on Dmitri Dmitrijev näidanud end aktiivse parlamendisaadikuna ning Ida-Virumaa toetusrühma esimehena on ta seisnud eelnõude ja teemapüstituste arutelul sealsete inimeste eest. Keskerakonna fraktsiooni teise aseesimehena jätkab Kersti Sarapuu.

Keskfraktsiooni aseesimees on varem olnud ka Valeri Korb. Ida-Viru poliitikutest on Reformierakonna fraktsiooni aseesimees olnud varem Rein Aidma. Ta on nimetanud fraktsiooni aseesimehe tööd suures osas korrapidaja tööks, kus peab muu hulgas hoolt kandma, et tähtsatel hääletustel oleksid oma fraktsiooni saadikud kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles