Riigikogu istungi ajal taksot sõitnud Repinski jäi Ida-Virumaal ilma lisasissetulekust (2)

Erik Gamzejev
Copy
Seda oma Audit  nimetas Martin Repinski kunagises müügikuulutuses "armastuseautoks". Taksot sõidab ta pealinnas Škodaga, et suhelda enda sõnul valijatega. Samas riigikogusse on ta valinud mitte Tallinna, vaid Ida-Virumaa inimesed.
Seda oma Audit nimetas Martin Repinski kunagises müügikuulutuses "armastuseautoks". Taksot sõidab ta pealinnas Škodaga, et suhelda enda sõnul valijatega. Samas riigikogusse on ta valinud mitte Tallinna, vaid Ida-Virumaa inimesed. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Riigikogu istungi ajal takso sõitmisega silma paistnud rahvasaadik Martin Repinski jäi Ida-Virumaal 1. detsembrist ilma lisasissetulekust.

Jõhvi vallavalitsus kutsus alates 1. detsembrist Repinski tagasi piirkondliku vee-ettevõtte Järve Biopuhastus nõukogu liikme kohalt ja määras tema asemele Jõhvi vallavolikogu liikme Aleksandr Romanovitši valimisliidust "Üheskoos Jõhvi Eest!"

Kohtla-Järve linnale ning Lüganuse ja Jõhvi vallale kuuluv Järve Biopuhastus ei avalda nõukogu liikmete tasu suurust kodulehel ega majandusaastaaruandes.  Põhjarannikule on mitmed allikad kinnitanud, et aastas tavaliselt kolm-neli korda koguneva nõukogu liikmed saavad brutotasu ligikaudu 800 eurot kuus. 

Järve Biopuhastuse nõukogu liige, endine Lüganuse vallavanem Andrea Eiche, on öelnud, et Järve Biopuhastuse nõukogu liikme koht on kohalike poliitikute seas "magus koht".

Repinski sai vee-ettevõtte nõukogu liikmeks eelmise aasta oktoobris pärast Jõhvis toimunud järjekordset võimupööret. Pärast tänavu sügisel toimunud kohalikke valimisi ei pääsenud Keskerakond Jõhvis võimule, Repinski ise sai Keskerakonna esinumbrina vaid 46 häält ega pääsenud volikogusse. Võimuliidust väljajäämine tõi Repinskile kaasa ka Järve Biopuhastuse nõukogu koha kaotuse. 

Järve Biopuhastuse kolmeliikmelise nõukogu esimees on Kohtla-Järve veteranpoliitik ja Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna esimees Valeri Korb. 

Martin Repinski õigustas riigikogu istungite ajal taksojuhina töötamist vajadusega kohtuda valijatega. "Ju ta lihtsalt soovis valijate hingeelu süvitsi uurida," ütles Keskfraktsiooni aseesimees Jaanus Karilaid Delfile taunides Repinski tegevust. 

Samas ei ole Repinski valijad Tallinnas, kus ta on viimastel nädalatel taksot sõitnud. Kui ta tõepoolest tahaks taksoroolis istudes oma valijatega suhelda,  peaks ta taksoga vurama Jõhvis, Narvas või Kohtla-Järve tänavatel, sest ta on riigikogusse valitud Ida-Virumaa valimisringkonnast. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles