President külastab sel nädalal Ida-Virumaad

Põhjarannik
Copy
11. oktoobril Eesti presidendi ametisse asunud Alar Karis teeb oma teise maakonnavisiidi sel nädalal Ida-Virumaale. Esimesena külastas ta novembri alguses Valgamaad.
11. oktoobril Eesti presidendi ametisse asunud Alar Karis teeb oma teise maakonnavisiidi sel nädalal Ida-Virumaale. Esimesena külastas ta novembri alguses Valgamaad. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sel sügisel Eesti presidendi ametisse asunud Alar Karis teeb sel nädalal kahepäevase visiidi Ida-Virumaale.

Kolmapäeval Ida-Virumaale saabuv president külastab Eesti Energia energeetikaettevõtteid Auveres ja Viru Keemia Gruppi Kohtla-Järvel.

President Karis käib Narva piiripunktis ja sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuses, kus saab ülevaate maakonna siseturvalisuse seisust.

Narva eesti keele majas kohtub ta õpetajate ja õpilastega, Tartu ülikooli Narva kolledžis aga noorte kliimapoliitikutega. Riigipea külastab Narvas linna üht suuremat tööandjat, metallitoodete tehast Fortaco.

President Karis teeb jalutuskäigu Sillamäel, külastab Sillamäe sadamat ja Silmeti tehast ning Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži laboreid ja kompetentsikeskusi. Samuti kohtub riigipea Ida-Viru keskhaigla juhtidega.

Kahe päeva jooksul soovib riigipea kohtuda ka Ida-Virumaa kõigi linnapeade ja vallavanematega.

Ida-Virumaa külastamine on president Alar Karise teine maakonnavisiit pärast Valgamaad.

„Just lugesin Kohtla-Järve Slaavi põhikooli õpilaste kodanikupäeva kirjandeid, mida nad mulle saatsid, otsekui aimates, et ju ma Ida-Virumaale tulen. Nad kõik loetlesid Ida-Viru plusse, alates ilusast loodusest ja toredatest inimestest, kuid paljud lisasid, et noortel on seal igav elada ja pärast kooli lõpetamist sõidavad nad mujale. Ärge palun veel minge. Püüame enne teha nii, et muudame Ida-Virumaa innovaatilisemaks, et vajalikud muutused tehakse koos Ida-Viru inimestega, mitte üle nende peade,“ ütles president Karis.

Presidendi kantselei teatel on Ida-Virumaa nagu ka Valgamaa Eesti väravad. "Ida-Viru on oluline osa Eesti energeetika vundamendist. Ühe olulise teemana tõusetubki presidendi visiidi ajal kõik rohepöördega seonduv, samuti varustuskindluse küsimus ja kõrge elektrihinna mõju nii eratarbijatele, kohalikele omavalitsustele kui ka ettevõtjatele," teatas kantselei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles