Ida-Viru keskhaigla tõstis koroonaviiruse ohutaseme "väga kõrgeks"

Põhjarannik
Copy
Ida-Viru keskhaigla ülemarsti Toomas Kariisi sõnul teevad seni veel terved arstid ja õed ületunde ning töötavad võimete piiril.
Ida-Viru keskhaigla ülemarsti Toomas Kariisi sõnul teevad seni veel terved arstid ja õed ületunde ning töötavad võimete piiril. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru keskhaigla tõstis koroonaviiruse leviku ohutaseme "kõrgelt" tasemelt "väga kõrgele" ja lõi kümme täiendavat kohta koroonahaigete raviks. 

Haigla tõstis ohutaset hoolimata sellest, et Ida-Virmaal on praegu nakatumise tase madalam kui üheski teises maakonnas. Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonijuht Mihhail Tammearu põhjendas ohutaseme tõstmist sellega, et aastavahetuse ajal on Eestisse jõudnud uus omikrontüvi, mis on põhjustanud haigestumise kiire kasvu. 

Kümne voodikohaga nakkushaiguste osakonna taasavas haigla Kohtla-Järve Järve linnaosas asuvas  taastusravi- ja õendusabikliinikus. Koos Ahtme linnaosas asuvate haiglakorpustega on Ida-Viru keskhaigla koroonahaigete raviks valmistatud praegu ette kokku 38 voodikohta.

Reede hommikuse seisuga oli haiglas ravil 28 koroonhaiget, kellest kaks asuvad intensiivraviosakonnas. Viimase ööpäeva jooksul suri haiglas üks  koroonaviirusega patsient. Erakorralise meditsiini osakonnas diagnoositi viirus seitsmel haigel, kellest kaks jäid ravile haiglasse.

Ida-Viru keskhaigla ülemarsti Toomas Kariisi sõnul on kiiresti leviv omikrontüvi senistest tüvedest kordades nakkavam, aga haiglaravi vajadus on siiski väiksem kui varasemalt. "Enamasti vajavad haiglaravi vaktsineerimata inimesed. COVID-haiged, kes on haiglaravil, põevad koroonahaigust viimasel ajal raskelt ja paranevad aeglasemalt," nentis Kariis.

Ta lisas, et levivad ka teised viirushaigused, sealhulgas gripp, mistõttu võib nakkushaigete hulk keskhaiglas kiiresti suureneda. "Tuletan meelde, et ka gripi vastu on võimalus vaktsineerida, mida soovitan kõigile, kellel ei ole tahtmist nädalaid haigevoodis veeta," märkis ta. 

Terviseameti andmetel on Ida-Virumaal 100 000 elaniku kohta viimase 14 ööpäeva jooksul  koroonasse nakatunud 471 inimest. Eestis keskmiselt on see näitaja 1048 ja kõige kõrgem Tartumaal - 1478.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles