Jõhvi vene põhikooli õpetaja jooksis Eesti läbi aegade kolmanda tulemuse

Erik Gamzejev
Copy
Deniss Šalkauskas on tänavusel sisehooajal parandanud isiklikke rekordeid nii 800, 1000 kui ka 1500 meetri jooksus mitme sekundi võrra ja jõunud tasemele, milleni on Eesti küündinud vaid üksikud jooksjad.
Deniss Šalkauskas on tänavusel sisehooajal parandanud isiklikke rekordeid nii 800, 1000 kui ka 1500 meetri jooksus mitme sekundi võrra ja jõunud tasemele, milleni on Eesti küündinud vaid üksikud jooksjad. Foto: Marko Mumm / EKJL

Jõhvi vene põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Deniss Šalkauskas jooksis pühapäeval Tartus 1500 meetri distantsil Eesti läbi aegade kolmanda tulemuse 3.48,24.

Eesti tuntud treenerite Andres Nirgi ja Endel Pärna mälestusjooksul sai Šalkauskas lätlase Janis Razgalise kannul teise koha. Kuid tema poolt joostud isiklikust rekordist 3.48,24, on läbi aegade suutnud sisehallis kiiremaid olla vaid kaks Eesti jooksjat: Andi Noot ja Tiidrek Nurme. 

Šalkauskas on tänavusel sisehooajal keskmaadistantsidel parandanud isiklikke rekordeid mitme sekundi võrra. Detsembris läbis ta 800 meetrit ajaga 1.50,84, mis on Eesti kõigi aegade edetabelis neljas tulemus. Novembris jooksis ta 1000 meetrit ajaga 2.25,8, mis on Eestis läbi aegade viies tulemus.

Detsembris võitis ta ka Narva esimese talvise ööjooksu 10 km jooksu. 

Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi valis Šalkauskase eelmise aasta parimaks üliõpilassportlaseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles