VIDEO ja GALERII ⟩ Suusatajad suundusid pimedasse Alutaguse metsa öömaratonile

Copy
Nagu jaaniussikesed metsas: reede hilisõhtul suusatab Kurtna järvede vahel ööpimeduses vaid pealambi valgel ligemale 150 suusatajat.
Nagu jaaniussikesed metsas: reede hilisõhtul suusatab Kurtna järvede vahel ööpimeduses vaid pealambi valgel ligemale 150 suusatajat. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ligemale 150 suusatajat startis reede õhtul kell 20 Alutaguse öömaratonile. 

Suusatajad läbivad Alutaguse vallas Pannjärvel pealambi valguses 22 kilomeetri pikkuse ringi, mis lookleb männimetsas Kurtna järvede vahel. 

Alutaguse maratoni üks korraldajatest Tiit Pekk ütles, et öösel suusatades tundub, et kiirused on suuremad. "Tundub, et lendad metsa vahel, eriti veel sellisel rajal, kus sa pole kunagi varem käinud või oled sattunud sinna väga harva," sõnas ta. 

Alutaguse öömaratonil startisid ka mitmed tuntud inimesed erinevad elualadelt: eelmine Eesti president Kersti Kaljulaid, Rohetiigri üks eestvedajaid Jaanus Purga, Ida-Virumaa ühe tuntuma restorani Franzia omanik ja kokk Indrek Kõverik ja mitmed teised. 

Kersti Kaljulaid startis Alutaguse öömaratonil juba kolmandat korda. 
Kersti Kaljulaid startis Alutaguse öömaratonil juba kolmandat korda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kersti Kaljulaid on osalenud Alutaguse öömaratonil kõigil kolme korral ja nimetanud seda nõiduslikult lummavaks öiseks sõiduks. 

Öömaratonil paremusjärjestust ei selgitata. Distantsi läbimise kontrollaeg on kolm tundi ehk hiljemalt kella 23ks peaksid kõik startijad ka finišisse jõudma.

Estoloppeti sarja kuuluva Alutaguse maratoni põhidistants, 44 km klassikas, sõidetakse laupäeval. Starti on oodata ligemale pool tuhat suusasõpra.

Naiste arvestuses on põhifavoriit koha olümpiakoondises kindlustanud Tatjana Mannima, kes loobus Pekingisse sõidust eelistades osalemist kodumaistel maratonidel. Pühapäeval sõidetud Kõrvemaa maratonil suutsid Mannimad edestada vaid neli meessuusatajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles