VIDEO Üle 2500 sportlase osaleb Ida-Virumaal toimuvatel Eestimaa talimängudel

Erik Gamzejev
Copy
Laupäeva õhtul Jõhvi muusikaväljakul toimunud Eesti talimängude avatseremoonial olid oma valdade ja linnade lippudega kohal sajad mängudel osalejad.
Laupäeva õhtul Jõhvi muusikaväljakul toimunud Eesti talimängude avatseremoonial olid oma valdade ja linnade lippudega kohal sajad mängudel osalejad. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Ida-Virumaal toimuvatel Eestimaa talimängudel osaleb üle 2500 sportlase, neist mitusada olid kohal ka  laupäeva õhtul rongkäigus Jõhvi kesklinnas ja mängude avatseremoonia muusikaväljakul. 

Spordiliidu Jõud president Helir-Valdor Seeder nimetas iga nelja aasta tagant toimuvaid talimänge Eesti kõige suuremateks talispordivõistlusteks, kus üle 2500 sportlase üle Eestimaa esindavad oma kodulinnasid ja valdasid.

Seekordsetel talimängudel on oma võistkonnaga esindatud 60 Eesti omavalitsust. Võistlused toimuvad 22 spordialal. Ligemale 500 võistlejaga on kõige osavõturohkem ala murdmaasuusatamises, milles võisteldakse Alutaguse vallas Pannjärvel. 

Mängude kavas on laskesuusatamine, mäesuusatamine, jäähoki, ujumine, korvpall, võrkpall, laskmine, maadlus ja paljud teised alad. Väljaspool Ida-Virumaad võisteldakse vaid kolmel alal: motokrossis Võrumaal Sõmerpalus, suusahüpetes Otepääl ja kiiruisutamises Tallinnas. 

Ida-Virumaa spordiliidu esimees Risto Lindeberg ütles, et võistlused toimuvad kõigis kaheksas maakonna omavalitsuses. See teeb korraldamise keerukamaks, kuid annab parema võimaluse tutvustada maakonda ülejäänud Eesti inimestele.

Riigikogu esimees Jüri Ratas nimetas avatseremoonial omaette väärtuseks, et me saame praegu Jõhvis mõnusasti olla ja teha sporti neil mängudel. "See on väga suur väärtus, et me saame tunda sellist ühtehoidmist, küünarnukitunnet ja sellist mõnusat võistlusteravust. Ja siin kõrval, Euroopa südames on jõhker Vene Föderatsiooni poolt algatatud sõda ja agressioon Ukraina vastu," ütles ta.  

Talimängude avatseremoonial esines Tammiku tantsurühm. Jõhvi Big Bandi saatel esitas Eesti hümni Elina Bratšun. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles