Kaitseväe õppusele "Siil" on kutsutud üle 500 Viru jalaväepataljoni reservväelase

Ago Gaškov
, ajakirjanik
Copy
Viru pataljon asus esmaspäeval reservväelastest õppusel osalevat üksust formeerima.
Viru pataljon asus esmaspäeval reservväelastest õppusel osalevat üksust formeerima. Foto: Ott Aro

Suurõppust "Siil" peetakse tänavu põhiliselt Lõuna-Eestis, aga osa sellest möödub ka Virumaal.

Viru jalaväepataljon hakkas esmaspäeval formeerima õppustel osalevat üksust. Pärast seda, kui reservväelased on oma varustuse kätte saanud, suunduvad nad Sirgalasse laskeharjutustele, misjärel ühinevad 1. jalaväebrigaadi ülejäänud võitlejatega keskpolügoonil.

Õppusele on kutsutud üle 500 Viru jalaväepataljoni reservväelase. "Esmaspäeval pataljon formeeritakse ehk mehed pannakse riidesse, jagatakse allüksustesse ja antakse relvad kätte. Teisipäeval on laskeharjutus ja ülehomme pataljoni koostegevusharjutus, mille ajal kompaniid koostegevust harjutavad. Seejärel suunduvad kaitseväelased keskpolügoonile, kus on brigaadi koostegevusharjutus," kirjeldas õppuse algust teabeohvitser Ott Aro.

Kui koostööd on piisavalt harjutatud, suundub 1. jalaväebrigaad Lõuna-Eestisse ja hakkab mängima vastast 2. jalaväebrigaadile. Kui tavaliselt on n-ö põhitegija Põhja-Eestis − põhiliselt Tapal ja Jõhvis paiknev 1. brigaad −, siis seekord on selleks peamiselt Kuperjanovi jalaväepataljoni baasil asutatud 2. jalaväebrigaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles