Jõhvi "kossupoiss" Siim-Markus Post tuli Eesti meistriks

Erik Gamzejev
Copy
Siim-Markus Post (võidukarikaga) krooniti neljapäeval koos Pärnu Sadama meeskonnaga esmakordselt Eesti meistriks.
Siim-Markus Post (võidukarikaga) krooniti neljapäeval koos Pärnu Sadama meeskonnaga esmakordselt Eesti meistriks. Foto: Tairo Lutter (Postimees)

Jõhvist pärit Siim-Markus Post tuli Pärnu Sadama meeskonnaga esmakordselt Eesti täiskasvanute meistriks korvpallis. 

Pärnu võitis finaalseerias Tartut mängudega 3:0. Neljapäeva õhtul toimunud otsustavaks saanud mängus oli Posti meeskond vastasest parem 73:60. 

Eesti meistri koosseisus põhiraskust kandnud mängujuhina tegutsev Siim-Markus Post andis viimases võidumängus koguni kümme resultatiivset söötu. Lisaks viskas ta ise kolm punkti ja võttis neli lauapalli. Tema efektiivsuse näitaja 12 oli oma meeskonna paremuselt kolmas. Postil oli kandev roll kõigis kolmes finaalmängus. 

Siim-Markus Posti esimene treener Jõhvi spordikoolis Lehar Kumari rääkis mõned aastad tagasi Põhjarannikule, kui Post esmakordselt Eesti koondisesse pääses,  et tema õpilase kehalised eeldused polnud korvpallurile just ideaalsed, kuid trennides oli ta äärmiselt sitke ja töökas. "Ta ei ole just selline pikk ja vibalik kuju. Aga tema töötahe avaldas juba kooliajal muljet. Ma ei mäleta, et ta oleks ühtegi trenni vahele jätnud," rääkis Kumari Postist, lisades, et samas korvpallile vajaliku kehavalitsemise oskuse sai ta tänu sellele, et käis lapsena sportvõimlemise trennis.

Post on noorteklassis ja ka meistriliigas mänginud ka Ida-Virumaa tuntuima korvpalliklubi HITO eest. Pärast Audentese spordigümnaasiumi lõpetamist mängis ta ühe hooaja Andres Sõbra käe all Rakvere Tarvases. Viimastel aastatel on kuulunud  Pärnu Sadama ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles