Pippi-Lotta Enok heitleb Eesti meistri tiitli eest

Erik Gamzejev
Copy
21. juunil tegi Pippi-Lotta Enok kaugushüppes kaasa ka Jõhvi kergejõustikuõhtul, kus tema pikim hüpe kandus 5.94 meetri kaugusele.
21. juunil tegi Pippi-Lotta Enok kaugushüppes kaasa ka Jõhvi kergejõustikuõhtul, kus tema pikim hüpe kandus 5.94 meetri kaugusele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

19aastane jõhvilanna Pippi-Lotta Enok heitleb Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel seitsmevõistluses esikoha eest.

Jõhvi kergejõustikuklubi Visa esindav Enok on avapäeva nelja alaga kogunud 3337 punkti ja on teisel kohal. Esikohal olevast Katre-Sofia Palmist jääb ta maha vaid 16 punktiga. 

Pühapäeval kavas olevad alad peaksid  soosima aga Enokit. Kui kaugushüppes on Enoki ja Palmi senised isiklikud rekordid samal tasemel, siis odaviskes ja 800 meetri jooksus on Enok olnud selgelt parem. 

Laupäeval alustas Enok võistlust isikliku rekordiga 100 meetri tõkkejooksus - 14.09. Kõrgushüppes ületas ta 1.71, tõukas kuuli 10.92 ja jooksis 200 meetrit ajaga 24,71. 

Enok võib pühapäeval püstitada ka seitsmevõistluse isikliku rekordi. Nelja ala järel jääb ta oma senisest rekordist 5746 punkti, mis sündis mullu augustis Keenias juunioride maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitmisel, maha vaid pisut enam kui paarikümne punktiga. 

Laupäeval võitsid Ida-Viru kergejõustiklased Eesti meistrivõistlustel kolm hõbemedalit. Tartu ülikooli  akadeemlist spordiklubi esindav Jõhvi põhikooli õpetaja Deniss Šalkauskas tuli uue isikliku rekordiga 3.50,72 teiseks 1500 meetri jooksus.  

Naiste kolmikhüppes võitis hõbemedali Kohtla-Järve klubi Atleetika esindav Anna Panenko tulemusega 12.58. Meestest tuli kolmikhüppes teiseks tema klubikaaslane Viktor Morozov, kes hüppas 15.59.

Lisaks Pippi-Lotta Enokile seitsmevõistluses sihib täna meistritiitlt ka Šalkauskas 800 meetri jooksus. Esikoha favoriit on ka Jekaterina Mirotvortseva naiste 10 000 meetri käimises. 

Eesti meistrivõistluste teine päev Kadrioru staadionil algab kell 14. Otseülekannet saab jälgida Delfi portaalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles