Kohtla-Järve linnapea soovib, et korruptsioonikahtlustuse saanud kaks abilinnapead astuksid tagasi

Erik Gamzejev
Copy
Toomas Nael.
Toomas Nael. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnapea Toomas Nael tegi korruptsioonikuritegudes kahtlustatavatele abilinnapeadele Vitali Borodinile ja Evelyn Danilovile ettepaneku tagasiastumiseks. 

Nael ütles, et andis neile mõtlemisaega teisipäeval kuni kella 12ni. Ta ei nõustnud ütlema, kas sel juhul, kui kaks abilinnapead eiravad tema ettepanekut, astub ta ise tagasi, mis tähendab kogu linnavalitsuse laialiminekut. Nael sõnas, et ootab ära abilinnapeade otsuse.

Veel reedel ütles Nael Põhjarannikule, et senise info põhjal ei näe ta põhjust abilinnapeade ametist lahkumiseks. Esmaspäeval ütles, et ta, et nädalavahetusel saadud lisainfo pani teda meelt muutma.

Keskkriminaalpolitsei pidas eelmisel teisipäeval kinni ettevõtja ja munitsipaalpoliitiku Nikolai Ossipenko ja  veel kümme inimest, kellest enamik on seotud Kohtla-Järve võimudega. Kahtlustuse on saanud Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Tiit Lillemets, kes on ka Ossipenko kasupoeg, ning Kohtla-Järve linnavolikogu aseesimees Maria Merkulova, kes on Ossipenko firma N&V juhatuse liige. Samuti on kahtluse all volikogu majanduskomisjoni esimees Deniss Veršinin, kes on Ossipenko äridega seotud olnud, ja sotsiaalkomisjoni esimees Anton Dijev. Dijev valiti hiljuti ka Ida-Viru keskhaigla nõukogu esimeheks ning Merkulova selle liikmeks.

Samuti said kahtlustuse abilinnapea majandusküsimustes Vitali Borodin, abilinnapea sotsiaalküsimustes Evelyn Danilov, linnapea abi Ahtme ja Oru linnaosas Aljona Kazakova ning korrakaitseametnik Timofei Korepov.

Kazakova on tänaseks omal soovil ametist lahkunud. Toomas Naela sõnul Korepov kaalub seda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles