Nädalavahetus kulub Kohtla-Järvel uue võimuliidu moodustamiseks

Erik Gamzejev
Copy
Läinud talvel nõudsid Eduard Odinets ja teised sotsid linnavõimude tagandamist seoses suutmatusega korraldada prügivedu ja tänavate puhastamist. Nüüd esitatakse umbusaldusavaldused seoses ulatusliku korruptsiooniskandaaliga, kus on juba 17 kahtlusalust.
Läinud talvel nõudsid Eduard Odinets ja teised sotsid linnavõimude tagandamist seoses suutmatusega korraldada prügivedu ja tänavate puhastamist. Nüüd esitatakse umbusaldusavaldused seoses ulatusliku korruptsiooniskandaaliga, kus on juba 17 kahtlusalust. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Olukorras, kus rohkem kui kolmandik Kohtla-Järve linnavolikogu liikmetest on saanud kahtlustuse korruptsioonikuritegudes, püüavad ülejäänud jõuda kokkuleppele uue võimuliidu loomiseks.

Esmaspäeval erakorraliselt toimuval volikogu istungil kavatsevad senised opositsioonisaadikud Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja Keskerakonnast esitada kuus umbusaldusavaldust. Sotside liider Eduard Odinets ütles, et ametist on kavas tagandada linnapea Toomas Nael, mis tähendaks kogu linnavalitsuse laialiminekut, aga ka volikogu esimees Tiit Lillemets ja aseesimees Maria Merkulova. Umbusaldusavaldus esitatakse ka sotsiaalkomisjoni esimehele Anton Dijevile, majanduskomisjoni esimehele Deniss Veršininile ja revisjonikomisjoni esimehele Janek Pahkale, kes sai korruptsioonikahtlustuse sel nädalal nii-öelda teises laines.

Linnapea Toomas Nael, kes nimetud seltskonnast ei ole seni korruptsioonis kahtlustatav, tegi nädala alguses ettepaneku, et kahtlusalused abilinnapead Evelyn Danilov ja Vitali Borodin astuksid ametist tagasi, kuid viimased keeldusid seda tegemast. Seejärel pidi Nael töönädala lõpuks selgeks mõtlema, kas sellises olukorras astub ta ise tagasi või taotleb volikogult Danilov ja Borodini väljavahetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles