Karikakramänguks kippuv Kohtla-Järve uue võimuliidu loomine läheb edasi

Erik Gamzejev
Copy
Sergei Butšinki (paremalt teine) teatas laupäeval, et ei osale loodavas koalitsioonis, juba pühapäeval aga muutis meelt. Pildil on nõu pidamas veel vasakult alates sotside fraktsiooni liikmed Nikolai Kutašov, Eduard Odinets, Jelena Mutonen ja Vladimir Tšuzas nin Keskerakonna fraktsiooni esimees Sergei Lopin.
Sergei Butšinki (paremalt teine) teatas laupäeval, et ei osale loodavas koalitsioonis, juba pühapäeval aga muutis meelt. Pildil on nõu pidamas veel vasakult alates sotside fraktsiooni liikmed Nikolai Kutašov, Eduard Odinets, Jelena Mutonen ja Vladimir Tšuzas nin Keskerakonna fraktsiooni esimees Sergei Lopin. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve volikogus vaid ühe hääle suuruse enamusega uue võimuliidu loomise muutis nädalavahetusel karikakramänguks sotside leeri kuuluv Sergei Butšinski, kes laupäeval teatas, et tema selle loomises enam ei osale, aga pühapäeval muutis meelt.

Laupäeval teatas Sergei Butšinski sotsiaalmeedias, et astub välja koalitsiooniläbirääkimistest valimisliiduga Restart Kohtla-Järve, kuna talle on vastuvõetamatu, et selle valimisliidu saadikud hääletasid neljapäeval volikogus erinevalt teistest loomisel oleva koalitsiooni liikmetest ja hoopis koos vastasleeriga ka linnapea Toomas Naela umbusaldamise poolt olukorras, kus enne oli juba linnavalitsus tagandatud. Selle hääletuse tulemusel pidi Nael, kes erinevalt enamikust teistest tagandatutest pole korruptsiooniskandaalis kahtlusalune, lahkuma päevapealt linnavalitsusest, aga kaks kahtlusalust abilinnapead saavad jätkata kuni uue linnavalitsuse moodustamiseni.

Butšinski märkis samas, et nõustub koalitsioonis osalema vaid juhul, kui Restardi saadikud kinnitavad avalikult, et nad ei osale mingites tagaseljaläbirääkimistes ja on valmis tegutsema ausalt linna huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles