Kohus mõistis Jõhvi hooldekeskuse vallandatud juhile 23 000 eurot

Erik Gamzejev
Copy
Kohtu hinnangul vallandas Jõhvi hooldekeskuse nõukogu Arthur Sepperni tegevjuhi kohalt ebaseaduslikult.
Kohtu hinnangul vallandas Jõhvi hooldekeskuse nõukogu Arthur Sepperni tegevjuhi kohalt ebaseaduslikult. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallale kuuluv hooldekeskuses peab oma endisele juhile Arthur Seppernile maksma ligikaudu 23 000 eurot tema ebaseadusliku vallandamise hüvitiseks.

Seni veel jõustumata kohtuotsuse kohaselt peab sihtasutus Jõhvi Hooldekeskus tasuma Seppernile põhinõude 20 800 eurot ja lisaks ligemale paar tuhat eurot viivistasu. Viimane summa võib kasvada juhul, kui hooldekeskus ei tasu praegu seda summat, vaidlustab kohtuotsuse, aga jääb ka järgmistes kohtuastmetes kaotajaks. Koos sotsiaalmaksuga peaks hooldekeskus tegema ligikaudu 30 000 euro suuruse kulutuse.

Jõhvi hooldekeskuse praegune nõukogu esimees ja abivallavanem Ingrid Spitz ütles, et nõukogu pole veel otsustanud, kas leppida kohtuotsusega või see vaidlustada. Mõned aastad varem sai Spitz ise vallalt aastapalgasuuruse hüvitise, kuna tollane vallavanem Martin Repinski vallandas ta Jõhvi raamatukogu juhi kohalt. Sepperni vallandamise ajal ei olnud Spitz hooldekeskuse nõukogu esimees ega ka abivallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles