Toila kooliõu täitus laadameluga

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Päite loomapark korraldas jõululaadal saanisõitu.
Päite loomapark korraldas jõululaadal saanisõitu. Foto: Sirle Sommer-Kalda / Põhjarannik

Toila gümnaasiumi õu muutus jõulude eel taas laadaplatsiks, kus kauplejate rollis astusid üles nii lapsed, õpetajad, lastevanemad kui ka kohalikud ettevõtjad.

Neljapäeva õhtul võtsid müügilettide taga koha sisse kõikide klasside esindused ja õpetajad ning Toila muusika- ja kunstikooli esindajad. "Mitmed kaheksanda klassi õpilased kasutasid laata oma loovtöö käigus valmivate toodete müügiks ja reklaamiks, kaubeldes näiteks ehete ja küünaldega," ütles Toila gümnaasiumi direktor Signe Ilmjärv.

Kogukonnale avatud jõululaadale olid oodatud ka kohalikud meistrid: Eve Saar müüs oma küünlaid ja kosmeetikat, Edita Klimaševskaja ehteid, Mihkel Luus verivorste, Piret Toovis mitmesugust suupärast kraami, Silva Põld käsitööd, Pühajõe Meistrid küünlaid, Sigrit Viljapuu gluteenivabu segusid ja ilutooteid.

Laadalt ei puudunud Päite loomapargi korraldatud saanisõit ega ühistantsud, mis andsid sooja, nagu ka Germo Saare toodud tuleasemed.

Neljanda klassi korraldatud heategevusloteriis võitis iga loos; auhinnad tegid õpilased ise, osa annetasid vanemad ja õpetajad.

"Ilm oli üsna krõbedalt talvine ja kogu kaupa ära ei müüdud, kuid jäime laadaga rahule ning järgmisel aastal ootame kindlasti veel rohkem külastajaid," ütles Signe Ilmjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles