Kohtla-Järve noor võimuliit on juba mõranemas

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve koalitsiooni kuuluvad kümme sotside ja keskerakondlaste saadikut hoiavad veel kokku, aga nendega liitunud neli fraktsioonita saadikut teevad pigema vabakava.
Kohtla-Järve koalitsiooni kuuluvad kümme sotside ja keskerakondlaste saadikut hoiavad veel kokku, aga nendega liitunud neli fraktsioonita saadikut teevad pigema vabakava. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alles kaks kuud tagasi 14 saadiku moodustatud Kohtla-Järve võimuliit on mõranemas. Sellest andis märku see, et osa selle liikmeid nurjas neljapäeval linnavolikogu esimehe Eduard Odinetsi valimise linna esindajaks Ida-Virumaa omavalitsuste liidu juhatuses.

Odinetsi poolt hääletas 10 ja vastu 14 saadikut. Kui sotside ja Keskerakonna fraktsiooni saadikud toetasid Odinetsi, siis kolm koalitsioonilepinguga ühinenud ja istungil osalenud fraktsioonita saadikut − Zaur Abbassov, Maria Merkulova ja Anton Dijev − hääletasid tema vastu.

Dijev ütles, et Odinetsi vastu hääletamine ei tähenda koalitsioonist lahkumist. "Selliseid küsimusi tuleks enne istungit koos arutada, me oleme ju ikkagi partneid," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles