VIDEO Pippi Lotta Enok parandas USAs kahel alal kõvasti oma rekordeid

Põhjarannik
Copy
Ameerikas õppiv Pippi Lotta Enok võistles eelmisel suvel Jõhvi uue staadioni avamise puhul toimunud Heino Lipu mälestusvõistlustel.
Ameerikas õppiv Pippi Lotta Enok võistles eelmisel suvel Jõhvi uue staadioni avamise puhul toimunud Heino Lipu mälestusvõistlustel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvist pärit Pippi Lotta Enok hüppas USAs Oklahomas laupäeval kaugust 6.65 meetri kaugusele parandades oma isiklikku rekordit sel alal koguni 36 sentimeetriga.

USA üliõpilasliiga NCAA Big-12 konverentsi võistlusel tehtud hüppega kerkis ta Eesti kõigi aegade edetabelis kaugushüppes neljandaks. Rekordhüppe ajal oli taganttuul lubatud normi piires: +0,8 m/s. 

Ksenia Balta nimel olev Eesti rekord on 6.87. Enokist kaks sentimeetrit kaugemale on suutnud hüpata Sirkka-Liisa Kivine ja ühe sentimeetri võrra parem tulemus on kirjas Lishanna Ilvesel.

Reedel püstitas Enok samal võistlusel isikliku rekordi ka odaviskes lennutades 600grammise oda 48.66 meetri kaugusele. Ka sel alal oli tegu võimsa rekordiparandusega, sest tema senine parim vise oli kaks ja pool meetrit lühem.  

Sel aastal on Pippi Lotta Enok hoogsalt parandanud oma rekordit ka seitsmevõistluses kogudes aprillis 5782 punkti. Äsjased võimsad rekordid kaugushüppes ja odaviskes annavad märku, et sel suvel on Enok seitsmevõistluses võimeline ületama ka 6000 punkti piiri.  

Enok on öelnud, et tänavusel välishooajal rihib ta tippvormi juuni- ja juulikuusse. Esmalt võistleb ta USA üliõpilasmeistrivõistlustel, mille järel naaseb Eestisse, et valmistuda Helsingis toimuvateks U23 maailmameistrivõistlusteks.

Pippi Lotta Enok hakkas kergejõustikuga tegelema Jõhvi kergejõustikuklubis Visa. Tema varasemad treenerid Eestis on olnud Hanno Koll ja Liivi Eerik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles